Ο Νέλσον Μαντέλα είναι καλά, αλλά έχει κενά μνήμης

Ο Νέλσον Μαντέλα είναι καλά, αλλά έχει κενά μνήμης
COPYRIGHT 2010 ADAM JACOBS PHOTOGRAPHY LLC

Τι δήλωσε προσωπικός φίλος του 94χρονου Νέλσον Μαντέλα για την κατάσταση της υγείας του

Ο 94χρονος Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου για εξετάσεις, είναι καλά, αλλά αρχίζει να παρουσιάζει κενά μνήμης, δήλωσε σήμερα ο παλιός του φίλος και διάσημος δικηγόρος ο Τζορτζ Μπίζος.

"Δυστυχώς, ξεχνά μερικές φορές ότι ο ένας ή ο άλλος έχουν πεθάνει, ή το πρόσωπό του εκφράζει ότι δεν καταλαβαίνει όταν τού λένε ότι ο Γουόλτερ Σιζούλου ή κάποιος άλλος δεν βρίσκονται πια ανάμεσά μας", δήλωσε ο Τζορτζ Μπίζος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Eyewitness News.

Σύμφωνα με τους οικείους του, ο Νέλσον Μαντέλα εξακολουθεί να παρακολουθεί την πολιτική ζωή, ωστόσο δεν έχει εκφράσει δημοσίως την άποψή του εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Τζορτζ Μπίζος συνδέεται με τον Μαντέλα από τη δεκαετία 1940 και τον επισκέφθηκε εδώ και μία εβδομάδα στην κατοικία του στο Γιοχάνεσμπουργκ όπου ο Νέλσον Μαντέλα ζει από την εικοσαήμερη νοσηλεία του τον Δεκέμβριο με πνευμονική λοίμωξη.

Ειδικός σε θέματα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Τζορτζ Μπίζος εκπροσωπούσε τον Μαντέλα και άλλους ακτιβιστές κατά του καθεστώτος του απαρτχάιντ, όπως ο Γουόλτερ Σιζούλου (1912-2003) ή ο Γκόβαν Μπέκι (1919-2010) κατά τη διάρκεια της δίκης της Ριβόνια, κατά την οποία ο Νέλσον Μαντέλα καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη το 1964.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εξιτήριο από το νοσοκομείο για τον Νέλσον Μαντέλα

SHARE: