Ο Ντολ αδειάζει VMRO για το μποϊκοτάζ

Ο Ντολ αδειάζει VMRO για το μποϊκοτάζ
O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Τζόζεφ Ντολ AP

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σε ερώτηση του News 24/7 για την θέση του σε σχέση με την συμφωνία των Πρεσπών. Ένα κόμμα που συμμετέχει στο ΕΛΚ δεν μπορεί να στηρίζει μποϊκοτάζ, τόνισε, δηλώνοντας ότι δε δέχεται να μην υπάρχει συμμετοχή στις διαδικασίες του Κοινοβουλίου

Την ξεκάθαρη θέση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σε σχέση με την συμφωνία των Πρεσπών ζήτησε το News 24/7 από τον Πρόεδρο του κόμματος Ζοζέφ Ντολ. Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το κόμμα εν όψει του συνεδρίου του στην Φινλανδία, όπου θα εκλέξει τον προτεινόμενο υποψήφιό του για Πρόεδρο της Κομισιόν, ο Ζ. Ντολ επανέλαβε την στήριξή του στην ευρατλαντική προοπτική των Σκοπίων και “άδειασε” το VMRO για την πρόθεσή του να μποϊκοτάρει την ψηφοφορία.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του ΕΛΚ  αστειεύτηκε για το αν η ερώτηση αφορά την “Βόρεια Μακεδονία”, διορθώνοντας τον εαυτό του ότι “πρέπει να λέει FYROM” γιατί “συνήθως κάνει λάθος με το θέμα αυτό”.

“Χθες το βράδυ συναντήθηκα με τον υπεύθυνο του VMRO. Το πρώτο πράγμα που λέω πάντα για τη χώρα και το λέω και για τη Βοσνία και για την Αλβανία είναι ότι τα δικαιώματα και η δημοκρατία δεν είναι εσωτερικό ζήτημα. Δε λέω ότι θα υπαγορεύσω τι πρέπει να ψηφιστεί, αυτό είναι θέμα του κάθε κόμματος, αλλά αντίθετα, αυτό που δε δέχομαι και παλεύω γι αυτό είναι δεν γίνεται να μην υπάρχει συμμετοχή στις διαδικασίες του Κοινοβουλίου”, είπε ο Τζ. Ντόλ.

“Χθες, κάναμε σκληρές συζητήσεις γιατί υπήρχε μια τέτοια πρόθεση (σ.σ. αποχής από VMRO). Όμως, ένα κόμμα που συμμετέχει στο ΕΛΚ δεν μπορεί να στηρίζει μποϊκοτάζ, πρέπει να συμμετέχει στη Δημοκρατία. Είναι ξεκάθαρο. Από εκεί και πέρα, αυτό που συμβαίνει με το όνομα, τις συμφωνίες κλπ. είναι πολιτική. Εγώ στηρίζω την ευρατλαντική προοπτική της χώρας. Από αυτούς που δεν στηρίζουν, θα ζητήσω plan B”, είπε ο επικεφαλής του ΕΛΚ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα