Ο Ολάντ χώρισε και επίσημα την Βαλερί

Francois Hollande (L), Socialist Party candidate for the 2012 French presidential election, and his companion Valerie Trierweiler sit in a car as they leave a polling station in Tulle during the second round of the 2012 French presidential election May 6, 2012. Voting started in mainland France on Sunday in the runoff presidential elections.   REUTERS/Stephane Mahe (FRANCE - Tags: POLITICS ELECTIONS)
Francois Hollande (L), Socialist Party candidate for the 2012 French presidential election, and his companion Valerie Trierweiler sit in a car as they leave a polling station in Tulle during the second round of the 2012 French presidential election May 6, 2012. Voting started in mainland France on Sunday in the runoff presidential elections. REUTERS/Stephane Mahe (FRANCE - Tags: POLITICS ELECTIONS) REUTERS

Τίτλοι τέλους έπεσαν στη σχέση του Γάλλου προέδρου με τη Βαλερί Τριερβελέρ. Ανακοίνωσε επίσημα τον χωρισμό

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε πριν από λίγο στο Γαλλικό Πρακτορείο "το τέλος της κοινής του ζωής με τη Βαλερί Τριερβελέρ", δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της σχέσης του με την Γαλλίδα ηθοποιό Ζιλί Γκαγέ.

Διευκρινίζοντας ότι μιλά επί προσωπικού και όχι με την ιδιότητα του αρχηγού του γαλλικού κράτους, διότι το θέμα αφορά την "προσωπική (του) ζωή" και όχι τον θεσμικό του ρόλο, ο Ολάντ είπε: "κάνω γνωστό ότι έθεσα τέλος στην κοινή ζωή που μοιραζόμουν με τη Βαλερί Τριερβελέρ".

Η 48χρονη Τριερβελέρ, σύντροφος του Ολάντ από το 2006, σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Ινδία για φιλανθρωπικούς σκοπούς και ο πρόεδρος ήθελε να διευθετήσει το ζήτημα πριν από την αναχώρησή της.

Πριν από δύο εβδομάδες, το περιοδικό Closer δημοσίευσε την είδηση ότι ο Ολάντ έχει ερωτικό δεσμό με τη γαλλίδα ηθοποιό Ζιλί Γκαγιέ μαζί με φωτογραφίες που εμφανίζουν κάποιον -κατά το περιοδικό τον πρόεδρο- να φοράει κράνος μηχανής και να φθάνει με σκούτερ αργά τη νύχτα στο σπίτι της ηθοποιού.

Ο 59χρονος Ολάντ είναι ο λιγότερο δημοφιλής πρόεδρος της σύγχρονης Γαλλίας, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Εχει τέσσερα παιδιά με την Σεγκολέν Ρουαγιάλ, υηψηλόβαθμο στέλεχος του Σοσιαλιστικού του κόμματος και υποψήφια για την προεδρία το 2007.

Η Ρουαγιάλ ανακοίνωσε τον χωρισμό τους λίγο μετά την ήττα της στις εκλογές του 2007 από τον Νικολά Σαρκοζί.

Η Τριερβελέρ, αρθρογράφος του περιοδικού Paris Match, δεν είναι παντρεμένη με τον Ολάντ αλλά ανέλαβε επισήμως τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας μετά την εκλογή του τον Μάιο του 2012.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network