Ο Ομπάμα καταδικάζει τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Ο Ομπάμα καταδικάζει τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα καταδικάζει τις επιθέσεις, εκφράζει την υποστήριξή του στον Βέλγο πρωθυπουργό Μισέλ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά σήμερα με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και την υποστήριξή του μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 34 ανθρώπους.

«Ο πρόεδρος επαναβεβαίωσε την απαρασάλευτη υποστήριξη των ΗΠΑ στο Βέλγιο και προσέφερε κάθε απαραίτητη υποστήριξη στην έρευνα για αυτές τις επιθέσεις και την προσαγωγή των υπεύθυνων ενώπιον της δικαιοσύνης», αναφέρεται σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας εμφάνισής του στην Αβάνα, όπου πραγματοποιεί μια ιστορική επίσημη επίσκεψη, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ενωθεί για να ηττηθεί η τρομοκρατία, τονίζοντας ότι οι σκέψεις και οι προσευχές των Αμερικανών κατευθύνονται στα θύματα των επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

«Πρέπει να αγωνιστούμε μαζί, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής ή πίστης, εναντίον της μάστιγας της τρομοκρατίας», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα σε δημόσια εμφάνισή του στην πρωτεύουσα της Κούβας. «Μπορούμε (να επικρατήσουμε) και θα επικρατήσουμε έναντι αυτών οι οποίοι απειλούν την ασφάλεια των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βρυξέλλες, Τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ομπάμα στην Κούβα: Με συνάντηση με αντικαθεστωτικούς και μπέιζμπολ κλείνει το ταξίδι

Κάστρο – Ομπάμα: Οι αμήχανες στιγμές και ο εκνευρισμός του προέδρου της Κούβας

Ομπάμα - Κάστρο: Αβάνα και Ουάσινγκτον να εργαστούν προς όφελος των λαών

Ομπάμα - Κάστρο: Συνάντηση που έγραψε ιστορία

Φωτογραφίες: Η ιστορική επίσκεψη Ομπάμα στην Κούβα

SHARE:

24Media Network