Ο Πομπέο έφτασε στη Βόρεια Κορέα και θα φύγει με τρεις Αμερικανούς φυλακισμένους

Ο Πομπέο στην Κορέα
Ο Πομπέο στην Κορέα AP

Ο Μάικ Πομπέο αναμένεται να ανακοινώσει πότε και πού θα γίνει η σύνοδος κορυφής Τραμπ-Κιμ και να πάρει μαζί του φεύγοντας τους τρεις αμερικανούς φυλακισμένους

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο αναμένεται να επιστρέψει στην πατρίδα του μαζί με τους τρεις Αμερικανούς που είναι φυλακισμένοι στη Βόρεια Κορέα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη σήμερα, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην προεδρία της Νότιας Κορέας.

Ο αξιωματούχος του Κυανού Οίκου δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ότι η Σεούλ «αναμένει» ο Πομπέο να ανακοινώσει επίσημα «την ημερομηνία και την ώρα» που θα γίνει η αναμενόμενη ιστορική σύνοδος κορυφής του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, το πού θα λάβει χώρα, αλλά και να πάρει μαζί του φεύγοντας «τους φυλακισμένους».

Ο Πομπέο αφίχθη νωρίτερα σήμερα στην Πιονγκγιάνγκ, όπου θα έχει συνομιλίες στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνόδου κορυφής, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ έχει αναφερθεί επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα στην πιθανότητα οι τρεις αμερικανοί πολίτες που είναι φυλακισμένοι στη Λαϊκή Δημοκρατία να αφεθούν ελεύθεροι σύντομα.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του Πομπέο στην Πιονγκγιάνγκ μέσα σε χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά τις έξι εβδομάδες. Όταν είχε ταξιδέψει για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας για συνομιλίες με τον ηγέτη της Λαϊκής Δημοκρατίας Κιμ Γιονγκ Ουν και άλλους αξιωματούχους, ήταν ακόμη διευθυντής της CIA.

Πηγή: 

ΑΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βόρεια Κορέα, Κορέα
SHARE:

24Media Network