Ο πρώτος άνθρωπος που θεραπεύτηκε από τον HIV, διαγνώστηκε με καρκίνο

Ο πρώτος άνθρωπος που θεραπεύτηκε από τον HIV, διαγνώστηκε με καρκίνο
Timothy Ray Brown AP

Ο πρώτος άνθρωπος που θεραπεύτηκε από τον HIV αποκάλυψε πως τον τελευταίο χρόνο διαγνώσθηκε ξανά μετά από 12 χρόνια με λευχαιμία σε τελικό στάδιο.

O Timothy Ray Brown, ο πρώτος άνθρωπος που θεραπεύτηκε από τον HIV το 2007, αποκάλυψε πως διαγνώστηκε με καρκίνο σε τελικό στάδιο. Γνωστός και ως “Berlin patient”, καθώς την περίοδο εκείνη διέμενε στο Βερολίνο, είχε προχωρήσει σε θεραπεία μεταμόσχευσης βλαστοκυττάρων μυελού των οστών, ασθενούς με φυσική ανθεκτικότητα στον ιό του AIDS.

Εδώ και 12 χρόνια οι γιατροί πίστευαν ότι ο Timothy Brown είχε θεραπευτεί πλήρως τόσο από το AIDS, όσο και από τη λευχαιμία από την οποία ανακάλυψε ότι πάσχει το 2006.

Σε συνέντευξή του στο Associated Press, ο Brown, αποκάλυψε πως τον τελευταίο χρόνο ο καρκίνος επανεμφανίστηκε και έχει εξαπλωθεί. Λαμβάνει νοσοκομειακή φροντίδα στο Palm Springs της Καλιφόρνια, όπου διαμένει.

“Χαίρομαι που την έκανα”, ανέφερε ο Brown για την μεταμόσχευση στην οποία είχε προχωρήσει το 2007. “Μου άνοιξε πόρτες που προηγουμένως δεν υπήρχαν. Παράλληλα, παρακίνησε τους γιατρούς να εργαστούν σκληρά προκειμένου να βρεθεί μια θεραπεία, για την οποία πολλοί πίστευαν πως ήταν αδύνατη”, ανέφερε ο 54χρονος.

Το 2006 ο Timothy διαγνώστηκε με λευχαιμία.

Η Δρ Gero Huetter, με ειδίκευση στον καρκίνο του αίματος στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, πίστεψε πως η μεταμόσχευση μυελού των οστών ήταν η καλύτερη πιθανότητα του να την ξεπεράσει.

Αφορμώμενος από αυτό, αναρρωτήθηκε κατά πόσο θα ήταν δυνατό – μέσω της μεταμόσχευσης – να ξεπεράσει και την άλλη ασθένεια από την οποία έπασχε, το AIDS.

Περίπου 2 χρόνια μετά, και αφού προηγήθηκαν δύο μεταμοσχεύσεις βλαστοκυττάρων μυελού των οστών, ασθενούς με φυσική ανθεκτικότητα στον ιό του AIDS, το 2008 ο Brown τα κατάφερε. Επί 10 χρόνια εμφανιζόταν αρνητικός στον HIV, μέχρι και σήμερα, ο Timothy εμφανιζόταν αρνητικός στο HIV ενώ και ο καρκίνος είχε υποχωρήσει.

Η πρόσφατη αποκάλυψη του συγκλόνισε. Παρ’ όλα αυτά η διεθνής κοινότητα πιστεύει στην μαχητικότητα του Timothy Brown και αισιοδοξεί πως θα τα καταφέρει.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα