NASA: Ζωντανά ο πρώτος διαστημικός περίπατος για το 2020 με “άρωμα γυναίκας”

NASA: Ζωντανά ο πρώτος διαστημικός περίπατος για το 2020 με “άρωμα γυναίκας”
Η Jessica Meir και η Christina Koch AP

Η Jessica Meir και η Christina Koch βρίσκονται στο διάστημα και "εγκαινιάζουν" τον πρώτο περίπατο για το 2020 με άρωμα γυναίκας.

Πρόκειται για τον δεύτερο διαστημικό περίπατο που διεξάγεται στην ιστορία και αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες αστροναύτισσες. Η αποστολή απογειώθηκε το πρωί της Τετάρτης από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Οι Jessica Meir και Christina Koch “πέταξαν” στο διάστημα προκειμένου να αντικαταστήσουν τις μπαταρίες στις ηλιακές συστοιχίες στο εξωτερικό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Παράλληλα, είναι προγραμματισμένος και ένας δεύτερος περίπατος, την Δευτέρα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποστολή.

Live εικόνα από την αποστολή

Ο πρώτος ιστορικός περίπατος γυναικών στο διάστημα έλαβε χώρα τον Οκτώβρη για πρώτη φορά οι ίδιες γυναίκες σηματοδότησαν την αποστολή ορόσημο μέσα σε 60 χρόνια διαστημικής ιστορίας.

Οι Jessica Meir και Christina Koch, ντυμένες με λευκές στολές και προσδεδεμένες στον σταθμό, σχεδόν 408 χλμ, πάνω από τη Γη, άρχισαν να βηματίζουν στο διάστημα για να εκτελέσουν την αποστολή τους, ανακοίνωσε η NASA και ανάρτησε live video της επιχείρησης αυτής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα