Ο Ράαμπ στη θέση του Μπόρις Τζόνσον: “100.000 διαγνωστικά τεστ τη μέρα”

Ο Ράαμπ στη θέση του Μπόρις Τζόνσον: “100.000 διαγνωστικά τεστ τη μέρα”
Ο Ντόμινικ Ράαμπ θα εκτελεί τα καθήκοντα του πρωθυπουργού για όσο διάστημα δεν θα μπορεί ο Μπόρις Τζόνσον Pippa Fowles/10 Downing Street via AP

Ο Ντόμινικ Ράαμπ τόνισε πως θα καλύψει το κενό του Μπόρις Τζόνσον για όσο καιρό ο Βρετανός πρωθυπουργός είναι στην εντατική και αδυνατεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του, ενώ τόνισε πως στόχος είναι να γίνονται 100.000 διαγνωστικά τεστ για κορονοϊό την ημέρα.

Ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται στην εντατική από την Δευτέρα λόγω κορονοϊού και πλέον στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται ο Υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, που την Τρίτη είχε την πρώτη του γνωριμία με τους εκπροσώπους του Τύπου έχοντας το ρόλο του αναπληρωτή του Βρετανού πρωθυπουργού.

Αρχικά, ο Ντόμινικ Ράαμπ αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον που χρειάστηκε να μπει στην εντατική, λέγοντας χαρακτηριστικά για τον Βρετανό πρωθυπουργό:

“Λαμβάνει σταθερά θεραπεία με οξυγόνο και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη. Έχει την καλύτερη δυνατή θεραπεία από μία εξαιρετική ιατρική ομάδα.

Έχει καλή διάθεση και η κατάστασή του παρακολουθείται σταθερά. Είναι άπειρα τα μηνύματα συμπαράστασης και όλοι του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Η εισαγωγή του στην εντατική ήρθε ως σοκ για όλους μας. Δεν είναι απλά ο πρωθυπουργός, δεν είναι απλά το αφεντικό, αλλά επίσης ένας συνάδελφος και φίλος μας.

Είμαι αισιόδοξος πως θα το ξεπεράσει επειδή αν υπάρχει ένα πράγμα που ξέρω για τον πρωθυπουργό είναι πως είναι μαχητής και θα επιστρέψει για να μας καθοδηγήσει ώστε να βγούμε σύντομα από την κρίση”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας στην ενημέρωσή του προς τους δημοσιογράφους το απόγευμα της Δευτέρας.

Από εκεί και πέρα, ο Ράαμπ τόνισε πως θα μείνει στο πόστο για όσο διάστημα χρειαστεί και ότι υπάρχει ομοψυχία, ενώ υπογράμμισε πως δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για να χαλαρώσουν τα μέτρα κατά του περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού και ότι απώτατος στόχος είναι να γίνονται 100.000 διαγνωστικά τεστ ημερησίως για τον κορονοϊό.

“Έχω ξεκάθαρες οδηγίες από τον πρωθυπουργό και όλο το υπουργικό συμβούλιο είναι ενωμένο. Έτσι, όταν θα επιστρέψει στη θέση του, η κυβέρνηση θα έχει κάνει την πρόοδο που θα περίμενε εκείνος αλλά και η χώρα Ο Μπόρις Τζόνσον μού ζήτησε να ασκήσω τα καθήκοντά του για όσο καιρό χρειαστεί.

Έχουμε να κάνουμε με έναν επικίνδυνο ιό που είναι πολύ μεταδοτικός και αποδεικνύει πως δεν είναι ουδείς άτρωτος Τα μέτρα που παίρνουμε τώρα για τον περιορισμό του, πρόκειται να επανεξεταστούν σύντομα, όμως αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να συζητήσουμε κάτι τέτοιο.

Είναι σημαντικό να μην πάρουμε το πόδι μας από το γκάζι γιατί έτσι θα ρισκάρουμε να χάσουμε τα κέρδη που έχουμε αποκομμίσει ως τώρα από τη στρατηγική μας για τον περιορισμό της εξάπλωσής του.

Επιπλέον, ο Υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας παραδέχτηκε πως ο στόχος της Μεγάλης Βρετανίας είναι μέχρι το τέλος Απριλίου να διεξάγονται 100.000 τεστ την ημέρα στη μάχη κατά του κορονοϊού.

“Είναι σημαντικό το γεγονός πως έχουμε κάνει πρόοδο όσον αφορά στις μελέτες μας. Ο στόχος παραμένει να μπορούμε να κάνουμε 100.000 τεστ την ημέρα για να ελέγχουμε αν κάποιος έχει κορονοϊό”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version