Ο ρατσισμός στη μόδα: Η σύντροφος του Abramovich φωτογραφήθηκε πάνω σε ομοίωμα μαύρης γυναίκας

default image

Η Dasha Zhukova προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις μετά την αμφιλεγόμενη φωτογράφηση της. Ρατσισμός, ηλιθιότητα ή και τα δύο μαζί; (Pics)

Κανείς δεν κατάλαβε τι σκέφτονταν οι άνθρωποι του ρωσικού online περιοδικού, Buro 247. Η αρχισυντάκτρια του περιοδικού “Garage”  και επίσημη αγαπημένη του μεγιστάνα Roman Abramovich, Dasha Zhukova, φωτογραφήθηκε πάνω σε ομοίωμα γυμνής μαύρης κοπέλας το οποίο και “χρησιμοποιεί” σαν καρέκλα.

Η Zhukova παραχώρησε συνέντευξη στο Buro 247 και αποδέχθηκε το concept της φωτογράφησης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η κίνηση αυτή προκάλεσε κατακραυγή για την έμπνευση των υπευθύνων του περιοδικού.

Η “καρέκλα” σχετίζεται με το έργο του Allen Jones της British Pop από το 1969. Δημοσιογράφοι από όλο τον πλανήτη κατηγορούν το ρωσικό μέσο για ρατσιστική συμπεριφορά, σε μια χώρα που σε λίγο καιρό θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, η επίμαχη φωτογραφία “κόπηκε” και πλέον φαίνεται μόνο το πάνω μέρος της Zhukova και έχει αφαιρεθεί η “ανθρώπινη” καρέκλα.

 

Παρόλα αυτά δεν κόπασαν οι διαμαρτυρίες τόσο στα κεντρικά γραφεία του Buro247 όσο και στους λογαριασμούς του στα social media.

Η Zhukova, 31 ετών, μεγάλωσε στις ΗΠΑ. Άνοιξε γκαλερί στη Μόσχα κι εργάζεται ως διευθύντρια του περιοδικού Garage και ως σχεδιάστρια μόδας ενώ έχει δύο παιδιά με τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο και ιδιοκτήτη της Chelsea.

Για την ώρα ούτε η ίδια, ούτε το ρωσικό online περιοδικό έχουν σχολιάσει ή δικαιολογήσει με κάποιον τρόπο την κίνηση τους.

 

Η συνέντευξη της Zhukova εδώ

Μερικά από τα οργισμένα Tweets εναντίον της Dasha Zhukova:

(Με πληροφορίες από: dailymail, huffingtonpost)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα