Ο Σαλβίνι αποφάσισε την απομάκρυνση μεταναστών και προσφύγων από το Ριάτσε

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι AP

Πρόκειται για ιταλικό χωριό που θεωρείται πρότυπο για την ένταξη μεταναστών και προσφύγων, ο δήμαρχος του οποίου, όμως, έλαβε κλήση σε απολογία για διευκόλυνση της παράτυπης μετανάστευσης.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι ενέκρινε απόφαση βάσει της οποίας θα πρέπει να απομακρυνθούν όλοι οι μετανάστες και πρόσφυγες από το χωριό Ριάτσε της Καλαβρίας.

Πρόκειται για χωριό που θεωρείται πρότυπο για την ένταξη των μεταναστών και προσφύγων στην τοπική κοινωνία του, ο δήμαρχος του οποίου, όμως, Μίμο Λουκάνο, έλαβε κλήση σε απολογία για διευκόλυνση της παράτυπης μετανάστευσης.

Τις περασμένες ημέρες δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πήραν μέρος σε κινητοποιήσεις προς υπεράσπιση του Λουκάνο, θεωρώντας τις πράξεις του αποτέλεσμα μιας ηθικά επιβεβλημένης κοινωνικής ανυπακοής.

"Θελούν να διαλύσουν το μοντελο του Ριάτσε. Δεχόμαστε πυρά αλλά θα προσφύγουμε στα τοπικά δικαστήρια", δήλωσε ο Μίμο Λουκάνο, ο οποίος είναι σε κατ'οίκον περιορισμό.

Την πετυχημένη ένταξη των μεταναστών στο Ριάτσε υπερασπίσθηκε και ο πρόεδρος της περιφέρειας της Καλαβρίας, ο οποίος δήλωσε ότι δεν κατανοεί για ποιό λόγο ελήφθη η απόφαση απομάκρυνσής και μεταφοράς τους σε άλλες περιοχές της Ιταλίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία, Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ιταλία: Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε γραφεία της Λέγκα στο Τρεντίνο

Σαλβίνι και Λε Πεν "τσιμεντάρουν" το εθνικιστικό μπλοκ εν όψει ευρωεκλογών

SHARE:

24Media Network