Ο Σαλβίνι συμβουλεύει την Μέι να τηρήσει σκληρή στάση για το Brexit

Ματέο Σαλβίνι
Ματέο Σαλβίνι AP

Ο αμφιλεγόμενος υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας δηλώνει ότι μόνο με αυτό τον τρόπο "δεν θα πέσει σε παγίδες" η πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της ακροδεξιάς και ευρωσκεπτικιστικής Λέγκα Ματέο Σαλβίνι συμβουλεύει την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι να γίνει πιο σκληρή στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, εάν δεν θέλει να πέσει σε παγίδα, σε συνέντευξή του στους Sunday Times.

«Σύμφωνα με την εμπειρία μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είτε επιβάλλεσαι, είτε παγιδεύεσαι...σε ορισμένα πράγματα δεν χρειάζεται να δείχνεις ευελιξία», είναι η συμβουλή του Σαλβίνι. Λονδίνο και Βρυξέλλες θα πρέπει να έχουν φθάσει σε συμφωνία μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου για την οργάνωση του διαζυγίου τους και τον προσδιορισμό της μελλοντικής τους σχέσης, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωσης στα τέλη του Μαρτίου 2019. Ομως οι διαπραγματεύσεις καθυστερούν.

ADVERTISING

Την Πέμπτη, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης Μισέλ Μπαρνιέ εξέφρασε έντονες διαφωνίες για το «σχέδιο του Τσέκερς» της βρετανίδας πρωθυπουργού που έχει ως στόχο την διατήρηση στενών εμπορικών σχέσεων με την ευρωπαϊκή ήπειρο μετά το Brexit.

«Δεν υπάρχει ούτε αντικειμενικότητα, ούτε καλή θέληση από την ευρωπαϊκή πλευρά», λέει ο Σαλβίνι, ο οποίος θεωρεί ότι οι Βρυξέλλες θέλουν να τιμωρήσουν το Λονδίνο. «Ελπίζω ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν καλά, ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να χρησιμεύσει ως παράδειγμα για εκείνους που θέλουν να βγουν από την ΕΕ. Θυμάμαι το δημοψήφισμα ως υπόδειγμα συμμετοχής και ελευθερίας», αναφερόμενος στην ψηφοφορία της 23ης Ιουνίου 2016, όταν το 52% των Βρετανών ψήφισε υπέρ της εξόδου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brexit, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μπαρνιέ: "Ολο και συχνότερες τέτοιες καταστροφές στην Ευρώπη"

Για κάθε σενάριο του Brexit προετοιμάζεται η Κομισιόν

Μέι: Υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος για συμφωνία για το Brexit

SHARE:

24Media Network