Ο Σαρκοζί επιστρέφει στην πολιτική

Ο Σαρκοζί επιστρέφει στην πολιτική

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν. Ο Νικολά Σαρκοζί, θα διεκδικήσει την ηγεσία του UMP και αναμένεται να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Γαλλίας το 2017. Τι έγραψε στο Facebook

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε την Παρασκευή την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή, δηλώνοντας ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του αντιπολιτευόμενου κεντροδεξιού κόμματος UMP, μια κίνηση που θα τον φέρει πιο κοντά σε μια υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2017. Η ανακοίνωση, που έγινε μέσω της σελίδας του στο Facebook, βάζει ένα τέλος στις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και πολλούς μήνες ότι ο 59χρονος πολιτικός θα επιστρέψει στο προσκήνιο μετά την ήττα του από τον Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ στις προεδρικές εκλογές του 2012.

"Είμαι υποψήφιος για την προεδρία της πολιτικής οικογένειάς μου" ανέφερε ο Σαρκοζί.

Ο Νικολά Σαρκοζί, που αποτελεί "κόκκινο πανί" για πολλούς αριστερούς ψηφοφόρους στη Γαλλία, θεωρείται από τους υποστηρικτές του ως ο μοναδικός πολιτικός, ικανός να οδηγήσει το πολυδιασπασμένο UMP στη νίκη στις εκλογές του 2017. Η πολιτική επάνοδός του ωστόσο μπορεί να εμποδιστεί από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τη γαλλική δικαιοσύνη καθώς το όνομά του εμπλέκεται σε τουλάχιστον έξι δικαστικές υποθέσεις. Πιο πρόσφατα, τον Ιούλιο, διατάχθηκε έρευνα σε βάρος του για ενεργητική δωροδοκία ενός δικαστή.

"Αγαπώ υπερβολικά τη Γαλλία, είμαι παθιασμένος με τη δημόσια συζήτηση και το μέλλον των συμπατριωτών μου" έγραψε στο Facebook o πρώην πρόεδρος (2007-2012) αιτιολογώντας την απόφασή του να διεκδικήσει την προεδρία του UMP, με απώτερο στόχο την επιστροφή του στο Μέγαρο των Ηλυσίων το 2017.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία
SHARE:

24Media Network