Ο συνιδρυτής της Google, Σεργκέι Μπριν αντιμετωπίζει μήνυση για “άδικο θάνατο”

Διαβάζεται σε 2'
Ο συνιδρυτής της Google, Σεργκέι Μπριν αντιμετωπίζει μήνυση για “άδικο θάνατο”
O Σεργκέι Μπριν AP Photo Lee Jin-man

Η χήρα πιλότου που έχασε τη ζωή του σε πτώση υδροπλάνου, μήνυσε τον ιδιοκτήτη του και συνιδρυτή της Google, Σεργκέι Μπριν. Τι του προσάπτει.

Ο συνιδρυτής της Google, Σεργκέι Μπριν, αντιμετωπίζει μήνυση «άδικου θανάτου» από τη χήρα του πιλότου που πετούσε ένα από τα αεροπλάνα του δισεκατομμυριούχου από τη Σάντα Ρόζα στο ιδιωτικό του νησί στα Φίτζι.

Η πτήση αυτή έγινε το Μάιο του 2023, ώστε να μπορεί ο Μπριν να προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε διάφορα κοντινά νησιά, σε καλεσμένους του.

Σύμφωνα με το Fortune, o δισεκατομμυριούχος διοργανώνει συχνά πάρτι σε όλο τον κόσμο και μεταφέρει τους καλεσμένους του από τις ΗΠΑ με το ιδιωτικό του τζετ, αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το σκάφος συνετρίβη στην ακτή του Half Moon Bay, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Σκοτώθηκαν ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης.

H Μαρία Μαγδαληνή Ολάρτε, σύζυγος του πιλότου που έχασε τη ζωή του στην συντριβή, μήνυσε τον Μπριν, την Google που είχε ποσοστό ιδιοκτησίας στο δικινητήριο υδροπλάνο (αξίας 8.000.000 δολαρίων), την εταιρεία συντήρησης του και αυτήν που προσέλαβε τον πιλότο και τον συγκυβερνήτη.

Στα έγγραφα αναφέρεται ότι το αεροσκάφος ήταν ακατάλληλα εξοπλισμένο με βοηθητικό ντεπόζιτο καυσίμου (το οποίο εγκατέστησε η εταιρεία συντήρησης) που παρουσίασε δυσλειτουργία, αρκετές ώρες μετά την απογείωση. Εξ ου και έγινε αναγκαία η επείγουσα επιστροφή στην Καλιφόρνια.

Το ντεπόζιτο του υδροπλάνου δεν είχε επαρκή χωρητικότητα καυσίμου για να φτάσει στη Χαβάη -το πρώτο σκέλος του ταξιδιού προς τα Φίτζι. Για αυτό και οι ιδιοκτήτες του εξουσιοδοτούσαν έναν μηχανικό στη Σάντα Ρόζα να εγκαταστήσει ένα βοηθητικό σύστημα μέσα στην άτρακτο για να αυξήσει τη χωρητικότητα.

Ωστόσο, ο μηχανικός δεν είχε λίστα ελέγχου συναρμολόγησης του αεροσκάφους και προχώρησε «παράνομα» στην εγκατάσταση, με κινήσεις «από μνήμης».

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, τα καύσιμα δεν μεταφέρονταν από το βοηθητικό σύστημα στις κύριες δεξαμενές κι έτσι προκλήθηκε η συντριβή -πάντα σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Ο Μπριν κατηγορείται και για προσπάθεια να καταστρέψει τα στοιχεία στον τόπο της συντριβής εμποδίζοντας τις προσπάθειες ανάκτησης του αεροσκάφους και των σορών.

Οι δικηγόροι της Ολάρτε δήλωσαν ότι «ενώ δημοσίως δήλωνε πως θα βοηθήσει στην προσπάθεια ανάκτησης, τα παρασκήνια εργαζόταν για να την καθυστερήσει και να την εμποδίσει».

Η μήνυση κατηγορεί επίσης, τους εκπροσώπους του Μπριν για παραπλανητική περιγραφή των καιρικών συνθηκών στον τόπο ανάκτησης και τις αλληλεπιδράσεις τους με την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα