Ο Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης στην Ισπανία

 Ο Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης στην Ισπανία

Ο Σύνδεσμος ήταν εκ των διοργανωτών ευρωπαϊκού συνεδρίου με θέμα "Πολιτιστική Κληρονομιά των Ιστορικών Καφέ μέσα στον χρόνο"

Στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα βρέθηκε από τις 3 ως τις 5 Μαΐου 2018 ο Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, παρουσία του Προέδρου του, Βασίλη Σταθάκη, στο πλαίσιο συνδιοργάνωσης ευρωπαϊκού συνεδρίου με θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά των Ιστορικών Καφέ μέσα στον χρόνο».

Τον Πρόεδρο του Ehica, δέχτηκε επίσημα στο δημαρχείο της πόλης ο Δήμαρχος του Σαντιάγκο, Martiño Noriega και η η Marta Lois, σύμβουλος τουρισμού στο Δημαρχείο του Σαντιάγκο ντε Κομποστελα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συζήτηση στο δημαρχείο, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ιδέα ένταξης των Ιστορικών Καφέ στους τουριστικούς χάρτες της κάθε πόλης, καθώς και στις επίσημες σελίδες των Δήμων (sites, social media κλπ).

ADVERTISING

Στόχος του Συνεδρίου ήταν η συζήτηση γύρω από την θεματική των Ιστορικών Καφέ ως αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς, η σημασία των πολιτιστικών εκδηλώσεων στα Ιστορικά Καφέ, τα Καφέ ως κουλτούρα και σημεία αναφοράς κάθε πόλης καθώς και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον τρόπο τουριστικής αξιοποίησης και προβολής των Ιστορικών Καφέ.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν επίσης τα επόμενα βήματα που αφορούν την «Πολιτιστική Διαδρομή» των Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, μια διαδρομή που ήδη έχει ξεκινήσει να δημιουργείται και φιλοδοξεί να πάρει την έγκριση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ανάμεσα στους ομιλητές και το κοινό του Συνεδρίου ήταν αρκετοί επίσημοι εκπρόσωποι φορέων πολιτισμού και τουρισμού, αναμεσά τους οι Valeriano Martínez, υπουργός οικονομικών της Γαλικίας, ο Δήμαρχος του Σαντιάγκο, Martiño Noriega, η Nava Castro, διευθύντρια στον τομέα τουρισμού της Γαλικίας (Turismo de Galicia), η Marta Lois σύμβουλος τουρισμού στο Δημαρχείο του Σαντιάγκο ντε Κομποστελα, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Gonzalo Torrente Ballester, Álvaro Torrente, ο Ángel Benavente, διευθυντής της σχολής Centro Superior de Hostelería de Galicia, και πολλοί άλλοι, καθώς επίσης συγγραφείς, δημοσιογράφοι κλπ.

Τον Σύνδεσμο Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, που ήταν ανάμεσα στους συνδιοργανωτές του Συνεδρίου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Ehica, Βασίλης Σταθάκης, ενω παραβρέθηκαν πολλοί ιδιοκτήτες ιστορικών Καφέ – μελών του Ehica από την Ισπανία και την Πορτογαλία. Το Συνέδριο έγινε υπό την επιμέλεια του δημοσιογράφου, συγγραφέα και ιστορικού Fernando Franjo.

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο του Σαντιάγκο, τον Σύνδεσμο Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (Ehica), και το Torrente Ballester Foundation.

24Media Network