Ο Τραμπ δεν αποκλείει να κηρύξει τις ΗΠΑ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ AP

Κορυφώνεται το "μπρα - ντε -φερ" του Αμερικανού προέδρου με τους Δημοκρατικούς, από το οποίο κρίνεται το μέλλον πολλών Αμερικανών και μεταναστών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι δεν θα κηρύξει προς το παρόν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα για τον τερματισμό της μερικής αναστολής του ομοσπονδιακού κράτους, και για να διασφαλίσει κονδύλια για την ανέγερση του τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι προτιμά να δει το Κογκρέσο να δρα.

Στο μεταξύ, η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, ενέκρινε ένα νομοσχέδιο με το οποίο τερματίζεται η αναστολή λειτουργίας ορισμένων ομοσπονδιακών υπηρεσιών που προκλήθηκε από την αντιπαράθεση του Κογκρέσου με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Με βάση το κείμενο αυτό, μπορούν να επαναλειτουργήσουν το υπουργείο Εσωτερικών και η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος. Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με ψήφους 240 υπέρ, έναντι 179 κατά, παρά τις αντιδράσεις του Τραμπ.

Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικανός Μιτς Μακόνελ, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, έχει δηλώσει ότι δεν θα το προωθήσει προς ψήφιση από τους γερουσιαστές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λευκός Οίκος: Ετοιμάζεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να οικοδομήσει το τείχος

ΗΠΑ: Δεν πηγαίνει στο Νταβός ο Τραμπ λόγω shutdown

"Πυρά" Δημοκρατικών κατά Πομπέο για τα εγκώμια σε Μπολσονάρου

SHARE:

24Media Network