Ο Τραμπ επισκέπτεται το συνοριακό τείχος ΗΠΑ-Μεξικού

In this Jan. 25, 2017 photo, a truck drives near the Mexico-US border fence, on the Mexican side, separating the towns of Anapra, Mexico and Sunland Park, New Mexico. On Wednesday, President Donald J. Trump promised "immediate construction" would begin on the border wall, telling ABC News that planning is starting immediately. He again vowed that Mexico would pay the U.S. back, though he offered no details. (AP Photo/Christian Torres)
In this Jan. 25, 2017 photo, a truck drives near the Mexico-US border fence, on the Mexican side, separating the towns of Anapra, Mexico and Sunland Park, New Mexico. On Wednesday, President Donald J. Trump promised "immediate construction" would begin on the border wall, telling ABC News that planning is starting immediately. He again vowed that Mexico would pay the U.S. back, though he offered no details. (AP Photo/Christian Torres) AP

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έχει δυσκολευθεί να πείσει το Κογκρέσο και τους Ρεπουμπλικανούς να εγκρίνουν χρηματοδότηση για το αμφιλεγόμενο τείχος, πρόκειται να επισκεφθεί σήμερα ένα συνοριακό φυλάκιο στην Αριζόνα

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφθεί τμήμα ενός συνοριακού τείχους μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού, στην Αριζόνα σήμερα, καθώς προσπαθεί να πείσει το Κογκρέσο να χρηματοδοτήσει το τείχος που θέλει να κτίσει, είπαν στελέχη της κυβέρνησης χθες.

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει δυσκολευθεί να πείσει το Κογκρέσο και τους Ρεπουμπλικανούς που αποτελούν πλειοψηφία να εγκρίνουν χρηματοδότηση για ένα έργο το οποίο πολλοί θεωρούν περιττό, πρόκειται να επισκεφθεί ένα συνοριακό φυλάκιο στην Γιούμα της Αριζόνα.

Η περιοχή της Γιούμα θεωρείται παράδειγμα επιτυχημένης πρακτικής για τη Συνοριακή Περίπολο των ΗΠΑ γιατί έχουν μειωθεί οι παράνομες είσοδοι μετά την εγκαθίδρυση του φυλακίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Τραμπ θα ενημερωθεί σχετικά με το έργο της Συνοριακής Περιπόλου στην περιοχή και την ανάγκη να υπάρξει περισσότερη χρηματοδότηση για τη μετανάστευση καθώς και τις προοπτικές για την εκπλήρωση της επιθυμίας του προέδρου να εισαχθούν μεγάλοι περιορισμοί στην παράνομη μετανάστευση, είπαν τα στελέχη.

Το προτεινόμενο τείχος που στοχεύει να εμποδίσει την παράνομη μετανάστευση στις ΗΠΑ ήταν μία από τις σημαντικότερες προεκλογικές υποσχεσεις του Τραμπ το 2016. Ο όρκος του ότι το Μεξικό θα αναγκαστεί να πληρώσει για την κατασκευή του τείχους, το οποίο έχει βρει το Μεξικό αντίθετο, έχει δημιουργήσει ένταση στη σχέση των δύο γειτονικών χωρών.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει από τότε ότι θα βρει έναν τρόπο ώστε το Μεξικό να καταβάλλει στις ΗΠΑ το κόστος κατασκευής του τείχους αφού όμως πρώτα χρηματοδοτήσει την κατασκευή του το Κογκρέσο.

(Φωτογραφία: AP / Christian Torres)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Τραμπ τα 'βάζει' με τον ήλιο και κοιτά την έκλειψη χωρίς προστατευτικά γυαλιά

SHARE: