Ο Τραμπ έσωσε εργοστάσιο της Ford που δεν επρόκειτο να κλείσει

Production of the new 2017 Ford Escape is under way at Louisville Assembly Plant in Kentucky, with emphasis on maintaining the quality that made the vehicle an award-winner last year.
Production of the new 2017 Ford Escape is under way at Louisville Assembly Plant in Kentucky, with emphasis on maintaining the quality that made the vehicle an award-winner last year. PRODUCTION OF THE NEW 2017 FORD ESCAPE IS UNDER WAY AT LOUISVILLE ASSEMBLY PLANT IN KENTUCKY, WITH EMPHASIS ON MAINTAINING THE QUALITY THAT MADE THE VEHICLE AN AWARD-WINNER LAST YEAR.

Μπορεί ο νεοεκλεγείς πρόεδρος να περηφανεύτηκε για τη διάσωση του αμερικανικού εργοστασίου, όμως στην πραγματικότητα δεν τέθηκε ποτέ θέμα "λουκέτου" για τη μονάδα του Κεντάκι

Μετά τυμπανοκρούσεων ο νεός πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, διαλάλησε στο twitter πως μετά από παρέμβασή του έπεισε τη διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας FORD να διατηρήσει το εργοστάσιο παραγωγής στο Κεντάκι και να μην προχωρήσει σε μετεγκατάστασή του στο Μεξικό. Όπως όμως φαίνεται, η αμερικανική μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων δεν επρόκειτο να κλείσει ποτέ.

Ο κ. Τραμπ έγραφε στο twitter πως ο διευθυντής της FORD, Γουίλιαμ Κλέι Φορντ του ανέφερε μόλις πως "θα κρατήσει το εργοστάσιο Λίνκολν στο Κεντάκι - όχι στο Μεξικό". Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ εξασφάλισε ποσοστό 62,5% στην πολιτεία στις προεδρικές εκλογές, αναφερόμενος συχνά στην ανάγκη παραμονής των επιχειρήσεων εντός της αμερικανικής επικράτειας.

Μάλιστα, ο κ. Τραμπ είχε ασκήσει έντονη κριτική στη διοίκηση της εταιρίας προεκλογικά για τα σχέδιά της να μεταφέρει την παραγωγή στο Μεξικό. Η εταιρία, αναφερόμενη στο θέμα, δήλωσε πως το Μεξικό σκόπευε να μεταφέρει την παραγωγή του μοντέλου MKC στο Μεξικό, κάτι που πλέον δεν αναμένεται να συμβεί.

Όμως, η εταιρία τονίζει επίσης πως δεν σκόπευε να κλείσει το εργοστάσιο. Αντίθετα, είχε σχεδιάσει την επέκταση της παραγωγής ενός άλλου μοντέλου, του Ford Escape, το οποίο και κατασκευαζόταν στη Λούισβιλ του Κεντάκι. Η επιλογή αυτή δεν επρόκειτο να επιφέρει μείωση σε θέσεις εργασίας.

"Ότι και να γίνει στο Λούισβιλ, δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας" σημειώνει εκπρόσωπος των εργαζομένων και προσθέτει: "Δεν μπορούν όμως να παράγουν αρκετά Ford Escape". Τώρα, από την παρέμβαση Τραμπ, το εργοστάσιο στην Αμερική θα παράγει λιγότερα από αυτά τα μοντέλα και περισσότερα MKC.

"Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τραμπ μας διαβεβαίωσε πως θα επιδιώξει πολιτικές που θα βελτιώσουν την αμερικανική ανταγωνιστικότητα και θα κάνουν δυνατή την παραγωγή του αυτοκινήτου αυτού εδώ, στις ΗΠΑ" αναφέρει η εταιρία σε ανακοίνωσή της.

ΠΗΓΗ NYTIMES

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρώτη 'νίκη' για Τραμπ: Απέτρεψε τη μετεγκατάσταση μονάδας της Ford στο Μεξικό

SHARE:

24Media Network