Ο Τραμπ στέλνει εκπρόθεσμα προσωπική επιταγή 25.000 δολαρίων σε οικογένεια στρατιώτη

President Donald Trump waves as he boards Air Force One, Saturday, Oct. 7, 2017, in Andrews Air Force Base, Md., en route to a fundraiser in Greensboro, N.C. (AP Photo/Carolyn Kaster)
President Donald Trump waves as he boards Air Force One, Saturday, Oct. 7, 2017, in Andrews Air Force Base, Md., en route to a fundraiser in Greensboro, N.C. (AP Photo/Carolyn Kaster) AP

Επικοινωνιακές κινήσεις ή απλά συμπτώσεις στον απόηχο του σάλου με τη χήρα του λοχία;

Την αποστολή προσωπικής επιταγής ύψους 25.000 δολαρίων απ' τον πρόεδρο Τραμπ προς την οικογένεια στρατιώτη, που έχασε τη ζωή του στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε εκ νέου ο Λευκός Οίκος.

Το θέμα συνέπεσε χρονικά με το δημοσίευμα της Washington Post και τον σάλο που προκάλεσε για την κυνική δήλωση που κατηγορείται ότι έκανε ο Τραμπ σε σύζυγο λοχία που έπεσε επίσης στο καθήκον. Ο ίδιος βέβαια ο πρόεδρος των ΗΠΑ αρνήθηκε ότι είπε ποτέ στη χήρα πως ο άντρας της ήξερε που πήγαινε.

Η επιταγή φέρεται να εστάλη αφότου η οικογένεια του νεαρού αδικοχαμένου στρατιώτη γνωστοποίησε πως ο πρόεδρος Τραμπ δεν τήρησε τον Ιούνιο την υπόσχεσή του, ότι θα τους βοηθούσε δηλαδή οικονομικά μετά την απώλειά τους.

Σύμφωνα με τον πατέρα του θύματος σε τηλεφώνημα που είχε δεχθεί τον περασμένο Ιούνιο τού είχαν προσφερθεί 25.000 δολάρια. Όπως κατήγγειλε ωστόσο, δεν τα είχε δει μέχρι τώρα.

Απ' την πλευρά του ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι είναι «αηδιαστικό» που τα μέσα ενημέρωσης εκμεταλλεύονται το θέμα και διευκρίνισε ότι η επιταγή έχει σταλεί, πιθανότατα με καθυστέρηση μηνών και εν μέσω των αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει οι ωμές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου στη χήρα του Λοχία που έχασε τη ζωή του στο Νίγηρα, ότι 'γνώριζε πού πήγαινε'.

(Με πληροφορίες από BBC)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network