Ο Τραμπ συλλυπήθηκε τον Μακρόν για την επίθεση στην Καρκασόν

Ένας άνδρας αφήνει λουλούδια στην πύλη του αστυνομικού τμήματος της Καρκασόν στη μνήμη του ήρωα χωροφύλακα Αρνό Μπελτράμ
Ένας άνδρας αφήνει λουλούδια στην πύλη του αστυνομικού τμήματος της Καρκασόν στη μνήμη του ήρωα χωροφύλακα Αρνό Μπελτράμ AP

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ καταδίκασε "τις βίαιες πράξεις του δράστη και όποιου του παρείχε βοήθεια"

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε σήμερα τη "φρικτή επίθεση" ενός τζιχαντιστή που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι στην περιοχή της Καρκασόν, στη νότια Γαλλία, διαβεβαιώνοντας τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν ότι οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό των Γάλλων.

"Οι σκέψεις και οι προσευχές μας απευθύνονται στα θύματα της χθεσινής φρικτής επίθεσης στη Γαλλία και θρηνούμε για την απώλεια που υπέστη αυτό το έθνος. Είμαστε μαζί σας, Εμανουέλ Μακρόν" έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ καταδίκασε επίσης "τις βίαιες πράξεις του δράστη και όποιου του παρείχε βοήθεια".

Ο Ραντουάν Λακντίμ, 25 ετών, με καταγωγή από το Μαρόκο, ήταν οπλισμένος με ένα πιστόλι, ένα μαχαίρι και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες. Σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών αφού εισέβαλε σε ένα σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ και κράτησε ομήρους υπαλλήλους και πελάτες.

Κατά τη διάρκεια αυτής της κατάστασης ομηρείας, ένας αντισυνταγματάρχης της χωροφυλακής, ο Αρνό Μπελτράμ, του πρότεινε να πάρει τη θέση της γυναίκας που κρατούσε ως "ασπίδα" ο Λακντίμ. Ο Μπελτράμ τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από τα πυρά του δράστη και άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Στο σουπερμάρκετ οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες βρήκαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, ένα πιστόλι και ένα κυνηγετικό μαχαίρι, όπως ανέφεραν σήμερα δικαστικές πηγές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, Εμανούελ Μακρόν, Γαλλία, Τρομοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δεσμούς με τον ISIS επιβεβαιώνει η έρευνα στο σπίτι του Λακντίμ

Ρεντουάν Λακντίμ: Ποιος είναι ο τζιχαντιστής που αιματοκύλισε την Τρεμπ

Υπέκυψε στα τραύματά του ο αστυνομικός ήρωας που πήρε τη θέση των ομήρων στη Γαλλία

SHARE:

24Media Network