Ο Τραμπ υπερασπίζεται την Ιβάνκα που τον αντικατέστησε στην G20

US President Donald Trump, 2nd right, jokes as his daughter Ivanka Trump, 2nd left, poses with participants of the panel discussion "Launch Event Women's Entrepreneur Finance Initiative" on the second day of the G-20 summit in Hamburg, Germany, Saturday, July 8, 2017. (Patrik Stollarz/Pool Photo via AP)
US President Donald Trump, 2nd right, jokes as his daughter Ivanka Trump, 2nd left, poses with participants of the panel discussion "Launch Event Women's Entrepreneur Finance Initiative" on the second day of the G-20 summit in Hamburg, Germany, Saturday, July 8, 2017. (Patrik Stollarz/Pool Photo via AP) AP

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνόδου των G20, η Ιβάνκα Τραμπ χρειάστηκε αρκετές φορές να αντικαταστήσει επί της ουσίας τον πατέρα της, χωρίς να διατηρεί θεσμικό αξίωμα που να δικαιολογεί αυτή την απόφαση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τη Δευτέρα την κόρη του και σύμβουλο του Λευκού Οίκου, Ιβάνκα Τραμπ, αφού εκείνη προκάλεσε έκπληξη αλλά κι επικρίσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου καθώς πήρε την θέση του Αμερικανού προέδρου κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με άλλους ξένους ηγέτες στη Σύνοδο της G20.

Η Ιβάνκα Τραμπ έκατσε για λίγο στην καρέκλα του πατέρα της κατά τη διάρκεια μιας στρογγυλής τράπεζας κεκλεισμένων των θυρών με αντικείμενο την ανάπτυξη στην Αφρική κι ενώ ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας εκφωνούσε εκείνη τη στιγμή την ομιλία του. Η εμφάνιση της προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στους χρήστες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter και σχολιάστηκε εκτενώς από τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και άλλα έντυπα.

Νωρίς τη Δευτέρα, ο Τραμπ υποστήριξε ότι μια τέτοια ρύθμιση είναι κάτι το «πολύ σύνηθες», σε ένα tweet που ανήρτησε κι όπου επίσης σημείωσε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, η οικοδέσποινα της Συνόδου, συμφώνησε με αυτό.

Εξάλλου στη συνέντευξη τύπου που η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης παραχώρησε μετά τη λήξη των εργασιών της G20, δεν έδειξε να την απασχολεί ιδιαίτερα το γεγονός αυτό.

«Η Ιβάνκα ανήκει στην αμερικανική αντιπροσωπεία» τόνισε η Μέρκελ, η οποία συνεργάστηκε σε σειρά θεμάτων με την κόρη του Ντόναλντ Τραμπ.

Επιπλέον, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, υπερασπίστηκε επίσης την Ιβάνκα σημειώνοντας χθες ότι η κόρη του προέδρου συχνά συμμετέχει στις συναντήσεις που η ίδια έχει με τον Αμερικανό πρόεδρο, ιδίως όσες αφορούν τις γυναίκες και την επιχειρηματικότητα.

Αντιθέτως, ο Λόρενς Σάμερς, πρώην αξιωματούχος της Παγκόσμιας Τράπεζας και οικονομικός σύμβουλος υπό τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι είναι σπάνιο οι επικεφαλής των κρατών και κυβερνήσεων να αποχωρούν εν μέσω των εργασιών σημαντικών Συνόδων κι όταν αυτό γίνεται οι υπουργοί Εξωτερικών ή άλλοι υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι τους αντικαθιστούν.

«Δεν υπάρχει προηγούμενο το ενήλικο τέκνο ενός επικεφαλής κυβέρνησης να τον αντικαθιστά» έγραψε χθες, Κυριακή, στην Washington Post.

«Υπάρχει λόγος (για αυτό). Είναι προσβλητικό για τους άλλους (ηγέτες) που παρίσταντο και στέλνει ένα μήνυμα αδυναμίας προς τους άλλους ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: Patrik Stollarz/Pool Photo via AP)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τραμπ: Δώρο 639 εκατ. δολάρια για επισιτιστική βοήθεια σε τέσσερις χώρες

G20: Νέα επεισόδια ξέσπασαν στους δρόμους του Αμβούργου

Λευκός Οίκος: Κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε στην συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

G20 μείον μιας: Οι ΗΠΑ στο περιθώριο των ισχυρότερων οικονομιών

SHARE:

24Media Network