Ο τρομοκράτης της αιματηρής επίθεσης στη Τυνησία είχε βοήθεια

Ο τρομοκράτης της αιματηρής επίθεσης στη Τυνησία είχε βοήθεια

Νέες πληροφορίες των αρχών έρχονται να διαψευσθούν τους αρχικούς ισχυρισμούς και υποστηρίζουν πως ο τρομοκράτης της αιματηρής επίθεσης στη Τυνησία, που στοίχισε τη ζωή σε 38 ανθρώπους, είχε τελικά βοήθεια

Εκπρόσωπος του υπουργείου Ασφαλείας της χώρας δήλωσε πως τελικά οι αρχικοί ισχυρισμοί των αρχών ότι ο τρομοκράτης της επίθεσης που έσπειρε τον θάνατο στο τουριστικό θέρετρο Σους της Τυνησίας.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, ο δράστης της επίθεσης είχε σημαντική βοήθεια για την πραγματοποίηση της επίθεσης που στοίχισε τη ζωή σε 38 ανθρώπους, οι 30 εκ των οποίων ήταν Βρετανοί τουρίστες.

Ο τρομοκράτης της αιματηρής επίθεσης στη Τυνησία είχε βοήθεια

Κατά χιλιάδες αναχωρούν από τη χώρα οι τουρίστες που φοβούνται και για άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να ανακοινώνει πως έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας. Όλα αυτά, την ώρα που το BBC αναφέρει πως έχουν σταλεί στη χώρα 16 Βρετανοί αστυνομικοί για να συμμετάσχουν στις έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο τρομοκράτης της αιματηρής επίθεσης στη Τυνησία είχε βοήθεια

Οι Τυνησιακής αρχές έχουν φτάσει στο συμπέρασμα πως τρίτο άτομο ή άλλα άτομα εφοδίασαν τον Seifeddine Rezgui  με το Καλάσνικοφ, λίγο πριν την επίθεση και κατάφεραν να απομακρυνθούν από το θέρετρο. Έτσι, ανακρίνονται ο πατέρας και τρεις συγκάτοικοι του τρομοκράτη, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζεται αν κάποιος από τους υπόπτους εμπλέκεται στην επίθεση.

Οι αρχές ασφαλείας επισημαίνουν πως ο Rezgui παρίστανε τον λουόμενο και περιφερόταν ανάμεσα στους τουρίστες, μέχρι που έβγαλε ένα αυτόματο όπλο, το οποίο είχε κρύψει σε μια ομπρέλα, και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Αυτό που κινεί τις υποψίες των αρχών για την ύπαρξη συνεργών είναι η εμφάνισή του λίγα λεπτά αργότερα με ένα Καλάσνικοφ, το οποίο δεν γνωρίζουν ποιος τους το προμήθευσε.

Ο τρομοκράτης της αιματηρής επίθεσης στη Τυνησία είχε βοήθεια

Παράλληλα, αναφέρεται πως στα τουριστικά σημεία της χώρας και τα θέρετρα έχουν ήδη τοποθετηθεί ένοπλοι αστυνομικοί προκειμένου να αποφευχθούν άλλες επιθέσεις, αλλά και για να αισθάνονται οι τουρίστες πιο ασφαλείς.

Υπενθυμίζεται πως την ευθύνη για τη τρομοκρατική επίθεση έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

(Πηγή: BBC)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υποστηρικτές του ISIS ανήρτησαν στο Twitter φωτογραφίες του δράστη της επίθεσης στο ξενοδοχείο στην Τυνησία

Στους 39 οι νεκροί από την επίθεση στην Τυνησία

SHARE: