Ο Τζορτζ Λούκας δίνει σε ίδρυμα τα κέρδη του "Πολέμου των Άστρων"

Ο Τζορτζ Λούκας δίνει σε ίδρυμα τα κέρδη του "Πολέμου των Άστρων"

Σε ίδρυμα για την προώθηση της εκπαίδευσης θα δωρίσει ο Τζορτζ Λούκας το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που κέρδισε από την πώληση της Lucasfilm στη Disney

Ο Τζορτζ Λούκας  σχεδιάζει να δώσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό από τα χρήματα που πήρε από την εξαγορά της Lucasfilm, έναντι του αστρονομικού ποσού των 4.05 δισ. δολαρίων στη Disney, σε ένα ίδρυμα υποστήριξης της εκπαίδευσης.

Ο λόγος για την Edutopia, της οποίας είναι πρόεδρος.  Σε δήλωση του ο 68χρονος τόνισε "Έχω ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου, είναι ευχάριστο το γεγονός ότι έχω την ευκαιρία να αφιερώσω περισσότερο χρόνο και πόρους για φιλανθρωπία."

Ήδη από το 2010 ο Λούκας είχε κάνει σαφές ότι η προώθηση της εκπαίδευσης ήταν προτεραιότητα του.

"Θα ήθελα να αφιερώσω το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου μου για τη βελτίωση της εκπαίδευσης. Είναι το κλειδί για την επιβίωση του ανθρώπινου γένους. Πρέπει να προγραμματίσουμε το συλλογικό μας μέλλον. Το μεγαλύτερο εργαλείο για την επιβίωση μας είναι η ικανότητά μας να σκεφτόμαστε και να προσαρμοζόμαστε".

Ο Τζορτζ Λούκας ο οποίος ίδρυσε τη Lucasfilm το 1971, είναι γνωστός για τον έλεγχο που θέλει να έχει στα δικά του δημιουργήματα, οπότε δεν αποτελεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι όρος της συμφωνίας, εκτός από το υπέρογκο ποσό των 4.05 δισ. δολαρίων, είναι και η κατοχύρωση της θέσης του ως σύμβουλος του δημιουργικού τμήματος.

"Μία από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής μου τα τελευταία 35 χρόνια είναι η μετάβαση από τη μία γενιά του Star Wars στην επόμενη" δήλωσε ο δημιουργός και πρόσθεσε "Είναι πλέον καιρός να περάσει και στην επόμενη γενιά κινηματογραφιστών. Πάντα πίστευα ότι το Star Wars θα υπήρχε για πολύ καιρό μετά από μένα και έτσι θεώρησα ότι είναι σημαντικό η μετάβαση αυτή να γίνει όσο είμαι ζωντανός".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Disney εξαγόρασε τη Lucasfilm

SHARE:

24Media Network