Brexit: Νέο “όχι” του Προέδρου της Βουλής στον Τζόνσον – Καμία νέα ψηφοφορία

Brexit: Νέο “όχι” του Προέδρου της Βουλής στον Τζόνσον – Καμία νέα ψηφοφορία
O πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον. AP

Το κοινοβουλευτικό θρίλερ για το Brexit συνεχίζεται στη Μεγάλη Βρετανία με τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων να ανάβει "κόκκινο" για νέα ψηφοφορία τη Δευτέρα παρά την επιθυμία του Μπόρις Τζόνσον.

Αλλο ένα πλήγμα, τουλάχιστον στο επικοινωνιακό κομμάτι, υπέστη τη Δευτέρα ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός είχε ζητήσει να διεξαχθεί εκ νέου ψηφοφορία τη Δευτέρα για τη συμφωνία για το Brexit που εξασφάλισε την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων άναψε κόκκινο.

Ο Τζον Μπέρκοου τόνισε όταν έφτασε το σχετικό επίσημο αίτημα στο γραφείο ότι δεν συντρέχει λόγος για νέα ψηφοφορία καθώς “δεν έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικό από το Σάββατο, οπότε δεν υπάρχουν μεταβολές στις περιστάσεις.

Μ’ αυτό το σκεπτικό ο πρόεδρος της Βουλής των κοινοτήτων έβαλε τέλος στα σενάρια για νέα ψηφοφορία τη Δευτέρα.

Όπως είπε, η βρετανική κυβέρνηση έχει ακόμη την ευκαιρία να περάσει τη συμφωνία από το κοινοβούλιο εγκαίρως ώστε να αποχωρήσει η χώρα μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον “απογοητεύτηκε” με την απόφαση αυτή, λέγοντας ότι η ενέργεια του προέδρου της Βοουλής αρνείται στην κυβέρνηση την ευκαιρία να υλοποιήσει τη βούληση του βρετανικού λαού. Όπως είπε, η κυβέρνηση θα φέρει προς συζήτηση τη νομοθεσία για το Brexit αυτήν την εβδομάδα.

Tην ίδια ώρα το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αποφάσιζε ότι μέχρι να καταλήξει σε οριστική απόφαση το βρετανικό, δεν πρόκειται να ψηφίσει για το brexit.

Aν η συμφωνία εγκριθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων μέχρι αύριο, τότε η σχετική ψηφοφορία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μπορεί να γίνει είτε την Πέμπτη είτε την επόμενη εβδομάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version