Οι Abba ντύνονταν εκκεντρικά για να γλιτώνουν τη φορολογία

Οι Abba ντύνονταν εκκεντρικά για να γλιτώνουν τη φορολογία

Ποια είναι η αλήθεια για την εκκεντρική εμφάνιση των Abba που μεσουρανούσαν κατά τη χρυσή περίοδο της ντίσκο (Pics + Vid)

Mamma mia! Οι Abba ντύνονταν εκκεντρικά για να γλιτώνουν τη φορολογία.

Η αλήθεια αποκαλύφθηκε. Τα μέλη του 4μελους σουηδικού συγκροτήματος, φορούσαν τα φανταχτερά τους κουστούμια για να αποφεύγουν την εφορία της χώρας τους.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τον σουηδικό φορολογικό κώδικα, αν ένα κοστούμι είναι τόσο "διαφορετικό" που "δεν μπορεί κανείς να το φορέσει στο δρόμο", τότε δεν υπόκειται σε φορολόγηση.

Οι Abba ντύνονταν εκκεντρικά για να γλιτώνουν τη φορολογία

Τριάντα δύο χρόνια μετά τη διάλυση του θρυλικού συγκροτήματος, αποκαλύπτεται ότι οι στυλιστικές επιλογές των Abba γίνονταν για να αποφύγουν να πληρώνουν ακριβά τα ρούχα τους. Πιο συγκεκριμένα, όπως γράφει ο Guardian, "συγκεκριμένος νόμος επέτρεπε να μειώνονται οι τιμές σε κοστούμια τα οποία δεν μπορούσαν να φορεθούν στο δρόμο".

Το μέλος του συγκροτήματος Björn Ulvaeus, παραδέχτηκε, σύμφωνα με το Guardian, σε νέο του βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα ότι: "ειλικρινά πιστεύω ότι εκείνη την εποχή φαινόμασταν σαν μουρλοί. Κανείς δεν ανέβαινε στη σκηνή τόσο κακόγουστα ντυμένος όσο εμείς".

Το 2007, ο Ulvaeus κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή για τα έτη 1999 - 2005, ωστόσο το δικαστήριο τον αθώωσε. 

Πηγή: Guardian

SHARE:

24Media Network