Οι Αμερικανοί φτιάχνουν το όπλο του μέλλοντος. Λέιζερ λιώνει αυτοκίνητα από 1,5 χλμ μακριά

Οι Αμερικανοί φτιάχνουν το όπλο του μέλλοντος. Λέιζερ λιώνει αυτοκίνητα από 1,5 χλμ μακριά

Λέιζερ του αμερικανικού στρατού λιώνει αυτοκίνητα από μακριά. Το όπλο οπτικών ινών που φέρνει στο νου σκηνές ταινίας επιστημονικής φαντασίας (Vid)

Το Πεντάγωνο αναπτύσσει ένα νέο σούπερ όπλο που θυμίζει φουτουριστικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας επιβεβαιώνοντας εκείνους που λένε πως πολλές φορές τα σενάρια βασίζονται σε πραγματικά σχέδια.

Το όπλο οπτικών ινών - λέιζερ που αναπτύσσεται από την εταιρεία Lockheed Martin για λογαριασμό του Πενταγώνου άνοιξε τρύπα στη μηχανή ενός αυτοκινήτου από απόσταση άνω του ενάμισι χιλιομέτρου, όπως ανακοίνωσε η εταιρία που το κατασκευάζει.

Το σύστημα Athena (Advanced Test High Energy Asset) έχει ισχύ 30 kilowatt και βασίζεται σε οπτικές ίνες.

Στη δοκιμή του συστήματος, το λέιζερ στόχευσε το καπό ενός ακινητοποιημένου, με τη μηχανή αναμμένη, αυτοκινήτου. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το λέιζερ έλιωσε το καπό και μέρος της μηχανής του οχήματος από απόσταση 1,5 χιλιομέτρου.

Το Athena είναι ουσιαστικά μια τροποποιημένη βερσιόν του λέιζερ ADAM της Lockheed Martin το οποίο χρησιμοποιείται για ιπτάμενους στόχους.

Η τεχνική που χρησιμοποιείται ονομάζεται "φασματικός συνδυασμός δεσμών". Η δέσμη του όπλου σχηματίζεται από το συνδυασμό επιμέρους ακτίνων λέιζερ σε διαφορετικά μήκη κύματος. Κάτι που όπως ανακοινώνει η Lockheed Martin προσφέρει μεγαλύτερη απόδοση και καταστροφική ισχύ από ό,τι πολλαπλά μεμονωμένα λέιζερ των 10 kilowatt.

Το "θετικό" του όπλου είναι πως κοστίζει πολύ λιγότερο σε σχέση με τις έξυπνες βόμβες και μπορεί να πραγματοποιεί απεριόριστες βολές.

SHARE:

24Media Network