Οι άνθρωποι που "ανεβάζουν" τους δικτάτορες στα ύψη

Οι άνθρωποι που "ανεβάζουν" τους δικτάτορες στα ύψη

Μια δουλειά διαφορετική από τις άλλες έχει αναλάβει μια εταιρεία, τονώνοντας το "Εγώ" των δικτατόρων σε όλο τον κόσμο. Δείτε πώς (Pics)

O Marc Summers και ο David Chambers  έχουν μια αρκετά ασυνήθιστη δουλειά. Η εταιρία τους  Trident Support Corporation, "σηκώνει" τις πιο ψηλές σημαίες του κόσμου για τα αυταρχικά καθεστώτα της Κεντρικής Ασίας και της Μέσης Ανατολής.

Σήμερα το κοντάρι με την ψηλότερη σημαία στο κόσμο είναι στην πόλη  Ντουσαμπέ που είναι πρωτεύουσα του Τατζικιστάν. Το κοντάρι έχει ύψος 165 μέτρα!

Δεύτερο έρχεται το Μπακού, στο Αζερμπαϊτζάν, που το κοντάρι της έχει ύψος σχεδόν 161 μέτρα ενώ τρίτο είναι το κοντάρι στην πόλη Ασγκαμπάτ στο Τουρκμενιστάν με ύψος 132 μέτρα.

Και οι τρεις από τις πιο πάνω γιγαντιαίες σημαίες κατασκευάστηκαν από την Trident Support Corporation.

Ο Rob Price του Vice πήρε συνέντευξη με τους υπεύθυνους της εταιρίας οι οποίοι του αποκάλυψαν τους λόγους που κάνουν μια τόσο "παράξενη" δουλειά.

Στην ερώτηση, πως ξεκίνησε η εταιρία ο Marc είπε: "Αν μου έλεγε κάποιος πριν 15 χρόνια ότι αυτή θα ήταν η δουλειά μου θα τον αποκαλούσα τρελό. Όλα  ξεκίνησαν πριν 18 χρόνια όταν εργαζόμασταν στον τομέα ανοφοδιασμού στο Αμπού Ντάμπι. Ένας τοπικός άρχοντας μας είπε ότι ήθελε να κατασκευάσει την πιο ψηλή σημαία στον κόσμο. Μας εμπιστεύτηκαν και μας ρώτησαν αν μπορούμε να το κάνουμε. Τότε τον ρωτήσαμε πόσο μεγάλο το θέλετε. Αυτός απάντησε το ψηλότερο στο κόσμο."

Οι άνθρωποι που

Από εκείνη τη στιγμή γεννήθηκε η εταιρία. Στη συνέχεια οι δύο συνέταιροι πήγαν στην Ιορδανία όπου ο βασιλιάς Αμπντάλα, ήθελε να σπάσει ξανά το ρεκόρ και χτιστεί στο Αμμάν η ψηλότερη σημαία του κόσμου.

Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Marc πώς βρίσκουν τους πελάτες.

"Σήμερα είναι οι πελάτες που μας χτυπούν την πόρτα. Κανείς δεν πρόκειται να χτίσει το ψηλότερο κοντάρι σημαίας στον κόσμο σε οποιαδήποτε χώρα , χωρίς τα υψηλότερα επίπεδα έγκρισης", είπε χαρακτηριστικά.

Οι άνθρωποι που

Και όσο για τον ανταγωνισμό;

" Υπάρχουν πολλές μεγάλες εργοληπτικές εταιρείες εκεί έξω. Ωστόσο κανείς δεν έχει σπάσει το ρεκόρ μας τα 12 τελευταία χρόνια", σημειώνει εμφανώς ικανοποιημένος.

Οι άνθρωποι που
Οι άνθρωποι που

Πηγή: vice.com

SHARE:

24Media Network