Οι Κουβανοί υποδέχτηκαν το πρώτο Αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο

Οι Κουβανοί υποδέχτηκαν το πρώτο Αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο

Το πρώτο Αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο έφτασε στο λιμάνι της Αβάνας μετά από 40 χρόνια και έγινε δεκτό από τους ντόπιους με χειροκροτήματα (Video + Pics)

Μετά από 40 χρόνια το πρώτο Αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο φτάνει στο λιμάνι της Αβάνας και υποδέχεται από δεκάδες Κουβανούς με πανηγυρισμούς, πολύχρωμα αυτοκίνητα και σημαίες της Κούβας. Το τελευταίο πλοίο που είχε ταξιδέψει στο νησί της Κούβας, ήταν το 1978.

Το Αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε το ταξίδι του από το Μαϊάμι, με 704 επιβάτες και έγραψε ιστορία όταν αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Αβάνας. Μεταξύ των επιβατών, βρίσκονται και πολλοί Κουβανοί που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ και δεν είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την χώρα τους, λόγω των απαγορεύσεων.

Πολλοί από τους συγκεντρωμένους στο λιμάνι πολίτες περίμεναν να αντικρούσουν τους συγγενείς τους, μετά από χρόνια.

Οι Κουβανοί υποδέχτηκαν το πρώτο Αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο

Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, θα πραγματοποιήσει στάσεις και στα λιμάνια του Σιενφουέγκος και του Σαντιάγκο ντε Κούμπα, κατά τη διάρκεια της επταήμερης παραμονής του στη χώρα.

Η αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών συμπεριλαμβάνει και την ανάκαμψη της οικονομίας της Αβάνας μέσω του τουρισμού, καθώς οι ροές που φτάνουν στην χώρα τους τελευταίους μήνες ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

Οι Κουβανοί υποδέχτηκαν το πρώτο Αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο

Έτσι, η εταιρία που οργάνωσε την κρουαζιέρα υποσχέθηκε επτά αξέχαστες ημέρες σε μια από τις ομορφότερες και πιο ιστορικές χώρες της Λατινικής Αμερικής. Το εισιτήριο ανέρχεται σε 1.800 δολάρια το άτομο, ποσό που πολλοί από τους Αμερικανούς τουρίστες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν προκειμένου να ζήσουν το "λατινικό όνειρο".

(ΠΗΓΗ: BBC)

SHARE:

24Media Network