New York Times: Tο πρωτοσέλιδo για τα θύματα του κορονοϊού στις ΗΠΑ και οι αντιδράσεις

New York Times: Tο πρωτοσέλιδo για τα θύματα του κορονοϊού στις ΗΠΑ και οι αντιδράσεις
Με ένα ιδιαίτερο πρωτοσέλιδο, η εφημερίδα «New York Times» τιμά, την Κυριακή (24/05), τα θύματα του κορονοϊού στις ΗΠΑ

Το πρωτοσέλιδο των New York Times καταγράδει τα ονόματα 1.000 ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ.

Με ένα ιδιαίτερο κυριακάτικο πρωτοσέλιδο που αναμένεται να μείνει στην ιστορία, οι New York Times θέλησαν να αποτίσουν  φόρο τίμης στα θύματα του κορονοϊού, αναφέροντας ενδεικτικά τα ονόματα 1.000 ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στις ΗΠΑ.

Στο πρωτοσέλιδο της αμερικανικής εφημερίδας αναφέρεται:

«Οι αριθμοί από μόνοι τους δεν μπορούν να μετρήσουν λογικά τον αντίκτυπο του κορονοϊού στις ΗΠΑ, είτε πρόκειται για τον αριθμό των ασθενών που ακολοθούν κάποια θεραπεία, τις εργασίες που έχουν διακοπεί ή τις ζωές που έχουν χαθεί. Καθώς η χώρα πλησιάζει το θλιβερό ορόσημο των 100.000 θανάτων που οφείλονται στον ιό, οι “New York Times” έκαναν τις νεκρολογίες θυμάτων. Οι 1.000 άνθρωποι παρακάτω αντιπροσωπεύουν μόλις το 1% του συνολικού αριθμού των θυμάτων. Κανένας δεν ήταν απλά ένας αριθμός».

 

Το πρωτοσέλιδο της αμερικανικής εφημερίδας για τις 24 Μαϊου κατέκλυσε όπως ήταν αναμενόμενο τα social media και μόνο στο Twitter έχει κοινοποιηθεί τουλάχιστον 76.000 φορές. Ορισμένοι χρήστες του διαδικτύου κατηγόρησαν την εφημερίδα για «κίνηση εντυπωσιασμού», ενώ άλλοι με αφορμή το πρωτοσέλιδο επέρριψαν ευθύνες στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και τον κυβερνήτη της Ν. Υόρκης Άντριου Κουόμο για μη αποτελεσματική αντιμετώπιση και διαχείριση της κατάστασης.

Σύμφωνα με τα -μέχρι στιγμής- στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 1.621.658 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 97.048 θάνατοι, με περισσότερους από 29.000 εξ αυτών να έχουν σημειωθεί στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα