Οι Preppers προετοιμάζονταν χρόνια για τον κορονοϊό χωρίς να έχουν ιδέα

Οι Preppers προετοιμάζονταν χρόνια για τον κορονοϊό χωρίς να έχουν ιδέα
Οι Preppers προετοιμάζονταν χρόνια για τον κορονοϊό χωρίς να έχουν ιδέα Shutterstock

Εδώ και βδομάδες εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο έχουν έρθει αντιμέτωποι με την απειλή της πανδημίας. Κάποιοι όμως ήταν από καιρό έτοιμοι.

Όταν στις 11 Μαρτίου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τον κορονοϊό πανδημία, χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν στα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία προκειμένου να προμηθευτούν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να είναι προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο.

Όμως μια ομάδα ανθρώπων δεν θορυβήθηκε καν. Αυτοί ήταν οι preppers.

Ποιοί είναι οι preppers;

Οι preppers, το όνομα των οποίων προέρχεται από το ρήμα prepare (δηλαδή προετοιμάζομαι), είναι αυτό ακριβώς που λέει και το όνομα τους. Άνθρωποι οι οποίοι περνούν ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς τους, οργανώνοντας την, έτσι ώστε να είναι καλυμμένοι σε οποιαδήποτε περίπτωση καταστροφής και κυρίως για ένα πιθανό “τέλος του κόσμου”. Μπορεί το 2012 να έπεσαν έξω όμως ο κορονοϊός τους βρήκε έτοιμους.

Οι Preppers προετοιμάζονταν χρόνια για τον κορονοϊό χωρίς να έχουν ιδέα shutterstock

 

Μέσα στα υπόγεια σπίτια, τα καταφύγια ή τις αποθήκες των preppers θα βρεις ράφια γεμάτα με είδη πρώτης ανάγκης, όπως ζυμαρικά, κονσέρβες, καθαρό νερό, φακούς, μάσκες κουβέρτες, αλλά και είδη αυτοάμυνας για οποιοδήποτε ενδεχόμενο επίθεσης. Έτσι ,όταν τα σούπερ μάρκετ γέμιζαν και τα προϊόντα εξαντλούνταν, εκείνοι ήταν ήδη προετοιμασμένοι.

Ο Paul Buescher μοιράζεται μια φάρμα μαζί με άλλους 32 ανθρώπους στο Ohio. Όπως αποκάλυψε στο FoxNews διαθέτουν τρόφιμα και νερό που επαρκούν για πολλά χρόνια. Όσον αφορά την πανδημία σχολίασε “Δεν γελάμε με τους υπόλοιπους ανθρώπους, απλά ‘Σας τα λέγαμε'”, ενώ τονίζει πως δέχεται συχνά τηλεφωνήματα για συμβουλές.

Το κίνημα έγινε παγκόσμια γνωστό όταν το κανάλι National Geographic πρόβαλλε την εκπομπή “Doomsday Preppers”, ενώ υπολογίζεται πως 20% των Αμερικανών συμμετέχει σε κάποια ομάδα προετοιμασίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα