news 24/7

ΠΟΥ

Ηχορύπανση: Πέντε ελληνικές πόλεις στη λίστα με τις πιο θορυβώδεις της Ευρώπης

Ηχορύπανση: Πέντε ελληνικές πόλεις στη λίστα με τις πιο θορυβώδεις της Ευρώπης

Πέντε πόλεις της Ελλάδας είναι στον κατάλογο του ΠΟΥ με τις πιο θυρυβώδεις πόλεις της Ευρώπης. Η μακροχρόνια έκθεση στον θόρυβο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες, ακόμα και καρκίνο.

Κομβικό ρόλο για τον ΠΟΥ αποκτά η Αθήνα

Κομβικό ρόλο για τον ΠΟΥ αποκτά η Αθήνα

Η Ελλάδα, και συγκεκριμένα η Αθήνα, θα είναι η έδρα του Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) για την Ποιότητα της Υγειονομικής Περίθαλψης και την Ασφάλεια των Ασθενών.

Ιατρικό προσωπικό στην Ινδία

ΠΟΥ: Μειώνεται σταθερά το ποσοστό μολύνσεων κορονοϊού μεταξύ γιατρών και νοσηλευτών

Με βάση τα δεδομένα που συνέλεξε από 83 χώρες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κυρίως από την Ευρώπη και την Αμερική, δείχνουν πλέον ότι "σημειώνεται ουσιαστική μείωση των μολύνσεων" μεταξύ των γιατρών και των νοσηλευτών.

Κόσμος με μάσκα σε μετρό στη Χιλή

ΠΟΥ για ανοσία αγέλης: "Ηθικά προβληματικό να χρησιμοποιηθεί σαν στρατηγική"

"Το να αφήσεις να κυκλοφορεί ελεύθερα ένας επικίνδυνος ιός, για τον οποίο δεν κατανοούμε τα πάντα, είναι απλά αντίθετο στην ηθική. Δεν αποτελεί επιλογή", δήλωσε ο Τέντρος Αντάνομ.

Εργαστηριακοί έλεγχοι για τον κορονοϊό

ΠΟΥ: Ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό μπορεί να διπλασιαστεί πριν το εμβόλιο

Ο αριθμός των νεκρών από την Covid-19 θα μπορούσε να διπλασιαστεί, στα 2 εκατομμύρια, πριν από την κυκλοφορία ενός εμβολίου για ευρεία χρήση, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Εμβολιασμός εθελοντή για τον κορονοϊό στη Ρωσία

Πούτιν: "Η Ρωσία είναι διατεθειμένη να προμηθεύσει τις χώρες με το Sputnik-V"

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως η χώρα είναι έτοιμη να προσφέρει στους συνεργάτες του ΟΗΕ όλη την αναγκαία εξειδικευμένη βοήθεια, ιδιαίτερα το "αξιόπιστο, ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο".

Εικόνα από το Παρίσι σε καιρό κορονοϊού

ΠΟΥ: Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί καλύτερα για την επόμενη πανδημία

"Η Ιστορία μας διδάσκει ότι οι επιδημίες και οι πανδημίες είναι μέρος της ζωής. Αλλά όταν έρθει η επόμενη πανδημία, ο κόσμος πρέπει να είναι έτοιμος", δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Ιατρικό προσωπικό στο Hong Kong

Κορονοϊός: Οι θεωρίες συνωμοσίας που ξεπερνούν κάθε φαντασία

Από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού αμέτρητες θεωρίες συνωμοσίας κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Κορονοϊός στη Γερμανία

Κορονοϊός: Δεν φαίνεται να επιπεδοποιείται η καμπύλη της εξάπλωσης παγκοσμίως

Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κατέγραψε η Ουκρανία το τελευταίο 24ωρο ενώ αυξημένη είναι η ανησυχία στη Λατινική Αμερική. Στη Βραζιλία οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.000 το τελευταίο 24ωρο.

Νέοι στη Νέα Υόρκη φορούν μάσκα για τον κορονοϊό

ΠΟΥ: Τα παιδιά από 12 ετών και άνω πρέπει να φορούν μάσκα όπως και οι ενήλικες

Ιδίως σε περιπτώσεις που δεν είναι εφικτό να τηρηθεί η απόσταση του ενός μέτρου και σε ζώνες με ευρεία διάδοση του ιού, συστήνεται από τον ΠΟΥ η χρήση μάσκας από τα παιδιά άνω των 12 ετών.

Νεαρός με μάσκα στην Πράγα.

ΠΟΥ για Κορονοϊό: Ασυμπτωματικοί απο 20 έως 40 ετών είναι οι κύριοι μεταδότες

"Η επιδημία αλλάζει" δήλωσε αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τονίζοντας πως πλέον οι κύριοι μεταδότες του κορονοϊού είναι όσοι βρίσκονται στην ηλικία των 20 έως 40 χρόνων.

Αεροδρόμιο στη Γερμανία.

ΠΟΥ: Δεν υπάρχει στρατηγική "μηδενικού κινδύνου" στη χαλάρωση ταξιδιωτικών περιορισμών

Ο ΠΟΥ επισημαίνει ότι κάθε χώρα θα πρέπει να διενεργεί τη δική της ανάλυση για τους κινδύνους και τα οφέλη πριν προχωρήσει στην άρση μέρους ή του συνόλου των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Αργεντινή

Κορονοϊός: Θλιβερό ρεκόρ νέων κρουσμάτων με πάνω από 284.000- Πού εντοπίζεται το επίκεντρο της πανδημίας

Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου διεθνώς ταξιδεύει λόγω του καλοκαιριού, χώρες προτρέπουν τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο ιός. Θλιβερό ρεκόρ νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ.

Άνθρωποι στη Νότια Αφρική

Νότια Αφρική: Πάνω από 13.000 γιατροί και νοσηλευτές προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό

Η Νότια Αφρική είναι από τις πλέον πληγείσες στην Αφρική και η πέμπτη στον κόσμο σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων. Λόγω της κατάστασης κλείνουν για έναν μήνα τα σχολεία της χώρας.

Κορονοϊός στην Αφρική

Κορονοϊός: Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Αφρική ξεπέρασαν τις 750.000

Αρκετά αργότερα από άλλες ηπείρους έπληξε ο κορονοϊός την Αφρική και οι ρυθμοί μετάδοσης είναι χαμηλότεροι. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο ΠΟΥ, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία παρατεταμένη μακροχρόνια επιδημία.

Κορονοϊός στη Βραζιλία

Κορονοϊός: Αντιμέτωπος με το δεύτερο κύμα ο πλανήτης - Νέο "μαύρο" ρεκόρ

Η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη, όπως δείχνουν οι αριθμοί, με το δεύτερο κύμα έξαρσης του κορονοϊού πριν καλά-καλά συνέλθει από το πρώτο. Αύξηση ρεκόρ των νέων κρουσμάτων ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.