news 24/7

ΠΟΥ

Το μικρό ζώο μινκ

ΠΟΥ για μολύνσεις από μινκ: Ίσως τα «πρώτα γνωστά κρούσματα μετάδοσης» κορονοϊού από ζώο

Ο ΠΟΥ ανέφερε ότι είχε επικοινωνήσει με τους Ολλανδούς ερευνητές που εξετάζουν το θέμα, υπογραμμίζοντας ότι "μέχρι σήμερα, μπορεί να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις".

O γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για μια "άμεση δεύτερη κορύφωση" σε περιοχές που η πανδημία υποχωρεί

Ο επικεφαλής του Οργανισμού για καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης τόνισε ότι οι επιδημίες συχνά εμφανίζονται σε κύματα, κάτι που σημαίνει ότι τα κρούσματα θα μπορούσαν να επανέλθουν αργότερα φέτος σε μέρη όπου το πρώτο κύμα έχει υποχωρήσει.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ

Τα γυρίζει ο Τραμπ - Αποκαθιστά εν μέρει τη χρηματοδότηση του ΠΟΥ

Μπορεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ να επιτίθεται διαρκώς σε ΠΟΥ και ΗΠΑ, ωστόσο στην πράξη, φαίνεται ότι δεν θέλει να πάει σε οριστική ρήξη. Τι αποκαλύπτει προσχέδιο επιστολής, που δημοσίευσε το Fox News.

Κάτοικος της Νότιας Αφρικής

Κορονοϊός - ΠΟΥ: Προειδοποίηση για αύξηση των θανάτων από τον HIV στην Αφρική

Μια εξάμηνη αποδιοργάνωση στην πρόσβαση στα αντιρετροϊκά φάρμακα μπορεί να προκαλέσει περισσότερους από 500.000 πρόσθετους θανάτους στην περιοχή σε ένα χρόνο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

ΠΟΥ: Προειδοποιεί για νέο lockdown

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ παρουσίασε έναν κατάλογο με μια σειρά βημάτων που χρειάζονται οι χώρες πριν άρουν τα μέτρα απαγόρευσης.

Κάτοικος της Νότιας Αφρικής

Αφρική: Ο ΠΟΥ συνιστά αυστηρούς ελέγχους σε θεραπείες της παραδοσιακής ιατρικής

Η Μαδαγασκάρη ανέπτυξε μια θεραπευτική αγωγή κατά της Covid-19 με βάση την αρτεμισία, η οποία σήμερα επαινείται σε διάφορες χώρες της Δυτικής και της Κεντρικής Αφρικής. Πολλές επιφυλάξεις από τον ΠΟΥ.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Μπολσονάρο

Fake News Μπολσονάρο: "Ο ΠΟΥ παροτρύνει τα παιδιά να αυτοϊκανοποιούνται"

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Μπολσονάρο, ισχυρίζεται ψευδώς ότι ο ΠΟΥ προτρέπει τα παιδιά να αυνανίζονται σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την μη τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Η σύνοδος της Διάσκεψης του ΟΗΕ για τη βιοποικιλότητα

Κορονοϊός - ΟΗΕ: Ιστορική πρωτοβουλία για την επιτάχυνση της παραγωγής εμβολίων

Μια παγκόσμια πρωτοβουλία ξεκίνησε ο ΟΗΕ για να επιταχύνει την παραγωγή εμβολίων, θεραπειών και τεστ κατά του νέου κορονοϊού και να διασφαλίσει ίση πρόσβαση σε αυτά.

Ο πρόεδρος του Τουρκμενιστάν Κουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ

Τουρκμενιστάν: Η χώρα που απαγόρευσε τη λέξη κορονοϊός δηλώνει, "δεν κρύβουμε τίποτε"

"Δεν κρύβουμε τίποτε" δηλώνει η κυβέρνηση του Τουρκμενιστάν με τον μηδενικό αριθμό κρουσμάτων. "Οι υποχρεώσεις μας ευθυγραμμίζονται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας".

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

ΠΟΥ: Τίποτα δεν αποκρύφτηκε από τις ΗΠΑ

Ο ΠΟΥ απαντά στις κατηγορίες της αμερικανικής κυβέρνησης διαβεβαιώνοντας πως "τίποτα δεν αποκρύφτηκε από τις ΗΠΑ" καθώς και πως "σήμαναν συναγερμό από την πρώτη μέρα".

ΠΟΥ: Η Κίνα στη σωστή κατεύθυνση για καταγραφή όλων των κρουσμάτων κορονοϊού

ΠΟΥ: Η Κίνα στη σωστή κατεύθυνση για καταγραφή όλων των κρουσμάτων κορονοϊού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκφράζει την εκτίμηση πως τα αναθεωρημένα στοιχεία της Κίνας για τον νέο κορονοϊό εντάσσονται στην προσπάθεια του Πεκίνου να καταγραφούν όλα τα κρούσματα που έχουν σχέση με την θανατηφόρα ασθένεια.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ

G7: Στηρίζει ΠΟΥ η Μέρκελ αλλά δεν καλύπτει το μερίδιο του Τραμπ

Αν και Λευκός Οίκος ανακοίνωσε οτι κατα την τηλεδιάσκεψη των G7 οι χώρες στήριξαν τις επικρίσεις του Τραμπ κατά του ΠΟΥ, ο εκπρόσωπος της Μέρκελ είπε οτι η καγκελάριος στηρίζει τον Οργανισμό.

ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Γαλλίας σε καιρό πανδημίας κορονοϊού

Γαλλία: "Ελλείψεις στη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού από τον ΠΟΥ"

Μια νέα "πολυμέρεια στην υγεία" ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, τονίζοντας ότι "είναι κρίμα σε καιρό πανδημίας, το μόνο εργαλείο για παγκόσμια συνεργασία να αντιμετωπίζει προβλήματα".

O Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ

Ο πραγματικός λόγος που ο Τραμπ παύει να στηρίζει οικονομικά τον ΠΟΥ

Ποιος ο λόγος που ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να αναστείλει τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εκτοξεύοντας κατηγορίες για τη λειτουργία του; Η αγγλική Guardian επιχείρησε να ρίξει φως στα κίνητρα του Αμερικανού προέδρου.