ΠΟΥ

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της AstraZeneca

Πρόγραμμα Covax: Πολύ αργά οι πολύ λίγες δόσεις εμβολίου στην Γκάνα

Μόλις την Τετάρτη έφτασαν στην Γκάνα οι πολύ λίγες δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού από το πρόγραμμα Covax. Η Γκάνα έγινε η πρώτη χώρα στην οποία αποστέλλονται δόσεις βάσει του εν λόγω προγράμματος.

Επιστήμονας

Γερμανία: Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κορονοϊός προήλθε από εργαστήριο της Γουχάν

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Αμβούργου υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι ο SARS-Cov-2 προήλθε από ατύχημα σε εργαστήριο της Γουχάν, κάνοντας λόγο για "κενά ασφάλειας στο εργαστήριο".

Γυναίκα με μάσκα περπατά μπροστά από γκράφιτι για τον κορονοϊό

Κορονοϊός - ΠΟΥ: Μείωση κατά 16% στα κρούσματα και 10% στους θανάτους παγκοσμίως

Μειώθηκαν οι αριθμοί μολύνσεων και θανάτων σε πέντε από τις έξι περιφέρειες του κόσμου, για τις οποίες δίνει στοιχεία ο ΠΟΥ. Πού βρισκόμαστε με το παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού.

Άνθρωποι με μάσκες σε δρόμο της Γουχάν

Προέλευση του κορονοϊού: Οι θεωρίες του ΠΟΥ μετά την έρευνα στην Γουχάν

Τέσσερα είναι τα κύρια σενάρια προέλευσης του κορονοϊού, σύμφωνα με τα ευρήματα του ΠΟΥ μετά από έρευνα στην Γουχάν και αυτά συμπεριλαμβάνουν από νυχτερίδες και μινκ μέχρι κατεψυγμένα προϊόντα.

Covid-19

ΠΟΥ για Κίνα: Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο κορονοϊός διέρρευσε από εργαστήριο

Η θεωρία περί διαρροής του νέου κορονοϊού από κινεζικό εργαστήριο δεν κρίνεται αξιόπιστη, σύμφωνα με τον επικεφαλής των ερευνητών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Εμβόλιο για τον κορονοϊό

ΠΟΥ: Ο ''εθνικισμός των εμβολίων'' βλάπτει όλο τον κόσμο

«Παρ’ όλο τον αυξανόμενο αριθμό επιλογών ως προς τον εμβολιασμό, οι τρέχουσες παραγωγικές δυνατότητες καλύπτουν μόνο πολύ μικρό μέρος της παγκόσμιας ζήτησης», κατέγραψε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους.

Ναβάλνι, ΠΟΥ, Τούνμπεργκ

Ναβάλνι, ΠΟΥ και Τούνμπεργκ μεταξύ των υποψηφίων για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης

Ο Ναβάλνι προτάθηκε από Ρώσους ακαδημαϊκούς, ενώ η Τούνμπεργκ θεωρήθηκε βασική εκπρόσωπος στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής. Ο ΠΟΥ βρίσκεται στο επίκεντρο για πρόγραμμά του, το COVAX.

Ο Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: Ο επικεφαλής του ΠΟΥ στηρίζει την πρωτοβουλία μας για εξασφάλιση πατεντών των εμβολίων

Μετά από επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής του ΠΟΥ ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε ότι ο Οργανισμός στηρίζει την πρωτοβουλία για τις πατέντες του εμβολίου.

Νοσοκομείο στην Ουχάν της Κίνας

Συνεχίζεται η έρευνα του ΠΟΥ στην Ουχάν για την προέλευση του κορονοϊού

Ένα ακόμα νοσοκομείο στην Ουχάν επισκέφθηκε σήμερα η ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ που ερευνά την προέλευση του νέου κορονοϊού. Η έρευνα της ομάδας μαστίζεται από καθυστερήσεις.

Άνθρωποι με μάσκες στριμωγμένοι στο μετρό της Beijing, Κίνα, 26 Νοεμβρίου 2020.

Γουχάν - Έρευνα ΠΟΥ: Συγγενείς θυμάτων κορονοϊού καταγγέλλουν δωροδοκίες και εκφοβισμό

Ενώ το Πεκίνο προσπαθεί να πείσει την παγκόσμια κοινότητα ότι η πανδημία δεν ξεκίνησε από την Κίνα, κάτοικοι της Ουχάν καταγγέλουν δωροδοκίες και εκφοβισμό από τις αρχές για να μην μιλήσουν στον ΠΟΥ.

Στιγμιότυπα από τη χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας (EUROKINISSI / ΚΑΡΛΗ ΙΣΜΗΝΗ)

ΠΟΥ για υφασμάτινες μάσκες: Αποτελεσματικές και για το νέο στέλεχος

Οι υφασμάτινες μάσκες εξακολουθούν να είναι το ίδιο αποτελεσματικές ακόμη και απέναντι στα νέα στελέχη κορονοϊού σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. "Δεν έχουμε καμία ένδειξη που να αφήνει να εννοηθεί ότι ο τρόπος μετάδοσης άλλαξε".

Άνθρωποι με μάσκες σε δρόμο της Γουχάν

ΠΟΥ: Πολύ νωρίς για συμπεράσματα σχετικά με την προέλευση του κορονοϊού - "Καλή η συνεργασία με τους Κινέζους"

Έναν χρόνο μετά το lockdown στη Γουχάν, ο ΠΟΥ γνωστοποίησε πως η ερευνητική ομάδα που βρίσκεται στη Γουχάν συνεχίζει την έρευνα για την προέλευση του ιού, ωστόσο η όποια εξαγωγή συμπερασμάτων θα καθυστερήσει.

Πώς το Ισραήλ θα πετύχει ανοσία της αγέλης, αποκλείοντας 5 εκ. Παλαιστίνιους 

Πώς το Ισραήλ θα πετύχει ανοσία της αγέλης, αποκλείοντας 5 εκ. Παλαιστίνιους 

Το Ισραήλ έχει αφαιρέσει από την εξίσωση 5 εκατομμύρια Παλαιστίνιους που ζουν στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, προκρίνοντας την υπηκοότητα από την δημόσια υγεία.

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού

ΠΟΥ: Έρευνες για τον θάνατο 23 ανθρώπων στη Νορβηγία μετά τον εμβολιασμό τους

Με το ζήτημα του θανάτου 23 ανθρώπων στη Νορβηγία που πέθαναν αφού εμβολιάστηκαν ασχολείται ο ΠΟΥ. Μόλις έχουμε "πλήρη αντίληψη για τα γεγονότα αυτά θα ενημερώσουμε την κοινή γνώμη", τόνισε.