ΠΟΥ

Κόσμος με μάσκες περπατά στην Αθήνα

Γενικός Διευθυντής ΠΟΥ: Βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου κύματος πανδημίας

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ εξήγησε ότι "η παραλλαγή Δέλτα αυτή την στιγμή είναι παρούσα σε περισσότερες από 111 χώρες και εξαιτίας αυτού αναμένεται ότι σύντομα θα καταστεί το κυρίαρχο στέλεχος, που θα κυκλοφορεί στον κόσμο".

Φίλαθλοι της Ιταλίας πανηγυρίζουν για τη νίκη της στο Euro 2020

Επιδημιολόγος ΠΟΥ: "Ολέθριο" θέαμα με πλήθη φιλάθλων χωρίς μάσκες στον τελικό του Euro

Ο ΠΟΥ, μέσω εκπροσώπων του, εκφράζει ανησυχίες για τα πλήθη φιλάθλων χωρίς μάσκες που τραγουδούσαν και φώναζαν στον τελικό του Euro 2020 χθες στο Λονδίνο, λόγω και της μετάλλαξης δέλτα.

ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για την αναγκαιότητα τρίτης δόσης

ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για την αναγκαιότητα τρίτης δόσης

Δεν θα είναι ξεκάθαρο εάν απαιτείται και τρίτη δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού μέχρι να υπάρξουν περισσότερα δεδομένα, αναφέρει ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μετά το αίτημα της Pfizer για έγκριση τρίτης δόσης εμβολίου από τον FDA.

Εμβολιασμός στο Ισραήλ

Μετάλλαξη Δέλτα: Τι γίνεται στις "εμβολιασμένες" χώρες - Παγκόσμια επιφυλακή

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η εξάπλωση και η "συμπεριφορά" της μετάλλαξης Δέλτα, διεθνώς. Τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι ελάχιστα, ωστόσο αυτό που φαίνεται είναι ότι η εν λόγω παραλλαγή μπορεί να επηρεάσει και πλήρως εμβολιασμένους, ωστόσο δεν τους προκαλεί θνησιμότητα.

Εμβολιασμός στη Γαλλία.

ΠΟΥ: Θα συστήσει κέντρο μεταφοράς τεχνολογίας για την παραγωγή εμβολίων mRNA στην Νότια Αφρική

Στόχος της απόφασης του ΠΟΥ είναι η ενίσχυση της πρόσβασης στα εμβόλια για ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο, όπου τα κρούσματα της επιδημίας έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 40% την τελευταία εβδομάδα.

Κορονοϊός στην Αφρική

Κορονοϊός: Η Αφρική στο επίκεντρο της πανδημίας

Η τροχιά των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Αφρική είναι "πάρα πολύ ανησυχητική", όπως εκτίμησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Το ποσοστό των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί στην ήπειρο παραμένει επικίνδυνα χαμηλό.

Όταν μπαίνουμε στη διαδικασία προγραμμάτων διατροφής και εκγύμνασης, το σώμα μας αλλάζει, ακόμα και αν αυτό δεν φαίνεται πάντα στη ζυγαριά.

Δέκα τρόποι που σαμποτάρουμε τον εαυτό μας ενώ προσπαθούμε να αδυνατίσουμε

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η παχυσαρκία είναι η δεύτερη αιτία θανάτου στο δυτικό κόσμο, μετά το κάπνισμα. Δισεκατομμύρια άνθρωποι μπαίνουν σε προγράμματα διατροφής, αλλά τα 'σαμποτάρουν'.

Εμβολιασμός στη Γαλλία.

ΠΟΥ: "Πανδημία δύο ταχυτήτων" δημιουργούν οι ανισότητες των χωρών στους εμβολιασμούς

"Οι ανισότητες στους εμβολιασμούς συνιστούν απειλή για όλες τις χώρες, όχι μόνο για αυτές με λιγότερες δόσεις εμβολίων", τόνισε ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Γκραφίτι για τον κορονοϊό στη Μαδρίτη

Κορονοϊός: Ο "μη λογικός στόχος" της εξάλειψής του και η αναγκαστική συνύπαρξη μαζί του

"Μοτίβο του μέλλοντος" χαρακτήρισε ειδικός του ΠΟΥ τον κορονοϊό, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να εξαφανιστεί σύντομα και ως εκ τούτου θα πρέπει η ανθρωπότητα να μάθει να ζει με αυτόν.

Το ελληνικό αλφάβητο μπέρδευε στους μετεωρολόγους που ήθελαν να ενημερώσουν για την εμφάνιση τυφώνων. Τώρα θα μπερδεύει όσους θέλουν να στιγματίσουν φυλές και περιοχές, όπου εντοπίζεται παραλλαγή του Covid-19.

Μεταλλάξεις: Το ελληνικό αλφάβητο επιλέχθηκε για το λόγο που κόπηκε από την Επιτροπή Τυφώνων

To ελληνικό αλφάβητο επιστρατεύεται για να απαλλάξει από το στίγμα (και τις συνέπειες του) τις περιοχές όπου εντοπίζονται παραλλαγές του Covid-19. Πριν λίγους μήνες, είχε διαγραφεί από τη λίστα της Επιτροπής Τυφώνων γιατί μπέρδευε.

Εργαστήριο μελέτης του κορονοϊού στην Κίνα (φωτογραφία αρχείου)

ΗΠΑ: Οι θεωρίες για την προέλευση του κορονοϊού - Το σενάριο του εργαστηριακού ατυχήματος

Η αμερικανική κοινότητα πληροφοριών αναγνωρίζει δύο θεωρίες για την προέλευση του νέου κορονοϊού. Η Ουάσινγκτον ζητά από τον ΠΟΥ να προχωρήσει στη δεύτερη φάση της έρευνάς του.

Εμβολιασμός για κορονοϊό.

ΠΟΥ για κορονοϊό: Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά απέναντι σε όλες τις μεταλλάξεις

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαβεβαίωσε ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά απέναντι σε "όλα τα παραλλαγμένα στελέχη του ιού", μετά την σχετική ανησυχία που προκλήθηκε από την ινδική μετάλλαξη.

Στιγμιότυπο από νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό

Έκθεση - αποκάλυψη του ΠΟΥ: "Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την πανδημία"

Σοβαρές καταγγελίες συμπεριλαμβάνονται σε έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με τίτλο "Covid-19: Ας είναι η τελευταία πανδημία”. Καθυστερήσεις και απουσία πρόληψης μεταξύ των συμπερασμάτων.