Οι ρωσικές αρχές δεν επιτρέπουν στη μητέρα του Ναβάλνι να δει τη σορό του

Διαβάζεται σε 2'
Λουλούδια στην Αγία Πετρούπολη στη μνήμη του Αλεξέι Ναβάλνι
Λουλούδια στην Αγία Πετρούπολη στη μνήμη του Αλεξέι Ναβάλνι AP Photo/Dmitri Lovetsky

Οι ρωσικές αρχές απαγόρευσαν στην οικογένεια του Ναβάλνι την είσοδό της στο νεκροτομείο, όπου βρίσκεται η σορός του.

Οι ρωσικές αρχές απαγορεύουν στους συγγενείς του νεκρού ηγέτη της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, να έχουν πρόσβαση στη σορό του για τρίτη ημέρα μετά τον θάνατό του σε φυλακή στον αρκτικό κύκλο.

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα, Δευτέρα (19/2) σήμερα οι συνεργάτες του, δεν δόθηκε άδεια στη μητέρα του αντιφρονούντα να εισέλθει στο νεκροτομείο, όπου διατηρείται η σορός του.

“Η μητέρα του Αλεξέι και οι δικηγόροι της έφτασαν στο νεκροτομείο νωρίς σήμερα το πρωί. Δεν τους επετράπη να εισέλθουν. Ένας από τους δικηγόρους κυριολεκτικά σπρώχτηκε έξω. Όταν ρώτησαν το προσωπικό αν η σορός του Αλεξέι βρίσκεται εκεί, δεν απάντησαν”, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιάρμις.

Η Γιάρμις πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι ερευνητές δεν έχουν εξακριβώσει ακόμη τα αίτια του θανάτου του Ναβάλνι και η έρευνα έχει παραταθεί, όπως δήλωσαν στη μητέρα του και τους δικηγόρους του.

Η μητέρα του Ρώσου αντιφρονούντα, η Λιουντμίλα Ναβάλναγια έφτασε το Σάββατο στη σωφρονιστική αποικία στον αρκτικό κύκλο, όπου κρατούνταν ο γιος της εκτίοντας ποινή κάθειρξης 19 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος Ναβάλνι πέθανε την Παρασκευή (16/2), αφού, σύμφωνα με τις ρωσικές σωφρονιστικές αρχές, “ένιωσε αδιαθεσία” έπειτα από περίπατο. Έκτοτε η σορός του βρίσκεται στο νεκροτομείο της Σαλεχάρντ, διοικητικής πρωτεύουσας της περιφέρειας Γιαμάλ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα