Οι Ταλιμπάν αρνούνται οποιαδήποτε ανάμιξη στις εκρήξεις της Βοστώνης

Οι Ταλιμπάν αρνούνται οποιαδήποτε ανάμιξη στις εκρήξεις της Βοστώνης

Οι πακιστανοί Ταλιμπάν αρνήθηκαν  οποιαδήποτε ανάμιξη στις δύο φονικές εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες στη διάρκεια του Μαραθωνίου της Βοστώνης.

Καμία ανάμιξη με την επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστώνης  δεν είχαν οι Ταλιμπάν.

"Είμαστε υπέρ των επιθέσεων εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, όμως δεν είμαστε αναμιγμένοι σ' αυτή την επίθεση", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Εχσανουλάχ Εχσάν, εκπρόσωπος του Τεχρίκ-ι-Ταλιμπάν Πακιστάν (TTP), του κινήματος των πακιστανών Ταλιμπάν.

Η οργάνωση αυτή που πρόσκειται στην Αλ-Κάιντα και έχει τη βάση της στις περιοχές των φυλών του βορειοδυτικού Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, πολλαπλασιάζει εδώ και έξι χρόνια τις επιθέσεις εναντίον των τοπικών δυνάμεων της τάξης, της σιιτικής μειονότητας, ξένων συμφερόντων και των λαϊκών κομμάτων.

Σ' ένα βίντεο που αποδίδεται στην TTP, η οργάνωση αυτή που προωθεί τον "ιερό πόλεμο" (τζιχάντ) είχε αναλάβει την ευθύνη το Μάιο του 2010 για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης. Όμως ένας εκπρόσωπος της TTP είχε στη συνέχεια αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή.

Ο Φάιζαλ Σαχζάντ, ένας πακιστανικής καταγωγής Αμερικανός που καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη ως δράστης αυτής της αποτυχημένης επίθεσης, είχε υποστηρίξει πως είχε περάσει 40 ημέρες, από το Δεκέμβριο του 2009 ως τον Ιανουάριο του 2010, με τους πακιστανούς ταλιμπάν, οι πέντε από τις οποίες ήταν αφιερωμένες στην κατασκευή βομβών.

SHARE:

24Media Network