Οι Τούρκοι θα έχουν 10 F-35 μέχρι το 2020 - Από που προκύπτει η εκτίμηση

Απογείωση μαχητικού F-35B - Φωτό αρχείου
Απογείωση μαχητικού F-35B - Φωτό αρχείου AP

Τα χρήματα είναι πολλά, κυρίως για την εταιρεία που δεν επιθυμεί "μπερδέματα" με την παράδοσή τους.

Το θέμα της παράδοσης των F-35 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία έχει γίνει δημοφιλές σήριαλ, ειδικά εδώ στην Ελλάδα που έχουμε άμεσο ενδιαφέρον για τον εξοπλισμό της Τουρκίας. Υποτίθεται ότι το Κογκρέσο δεν θέλει την παράδοση αν δεν συμμορφωθεί η Τουρκία.

Από την άλλη φορά όπως πάρα πολλές φορές έχει γράψει το Militaire.gr τα χρήματα που διακυβεύονται είναι πάρα πολλά, κυρίως για την εταιρεία, την Lockheed Martin, που σε καμία περίπτωση δεν θέλει “φασαρίες”.

ADVERTISING

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της εταιρείας η οποία έκανε σήμερα παρουσίαση των προγραμμάτων της στην Ελλάδα -P-3 και αναβάθμιση F-16- το 2020, οι Τούρκοι θα έχουν 10 F-35! Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις διαφάνειες που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Αν το 2020 οι Τούρκοι έχουν πράγματι 10 F-35, είναι προφανές ότι θα πρέπει πάρα πολύ σύντομα να αποφασίσουμε πως θα αντιμετωπίσουμε τη νέα απειλή. Το σίγουρο είναι ότι δεν αντιμετωπίζονται με F-35, ούτε με F-16 όσα γράμματα του λατινικού αλφάβητου κι αν βάλουμε δίπλα. Έχουμε φθάσει ήδη στο F-16V.

Το ερώτημα είναι αν όσοι πρέπει έχουν τις ανησυχίες που πρέπει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ MILITAIRE.GR:

Μετακίνησαν με απόσπαση τον στρατιώτη που ζήτησε να σβηστεί το “σύνθημα” του στρατάρχη του Χίτλερ!!!

Αυτό είναι το ραντάρ AESA που κατασκεύασε η τουρκική εταιρεία Aselsan-ΒΙΝΤΕΟ

Οι ΗΠΑ θέλουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στη Μαύρη Θάλασσα μαζί με την Τουρκία

SHARE:

24Media Network