Μήνυμα σκλήρυνσης στέλνουν οι εταίροι στη Μέρκελ

Μήνυμα σκλήρυνσης στέλνουν οι εταίροι στη Μέρκελ

Ο επικεφαλής της CSU, Hoerst Seehofer, δήλωσε ότι το κόμμα του είδε τα ποσοστά του να μειώνονται επειδή άφησε "ανοικτή τη δεξιά του πτέρυγα"

Να θέσει σε ψηφοφορία την συνεργασία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του με αυτήν της Άγγελλα Μέρκελ σκοπεύει ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας και Αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του κόμματος, οι οποίες μεταδίδονται από τα γερμανικά μέσα.

Ο ίδιος ο κ. Ζεεχόφερ πάντως δήλωσε ότι συνεχίζεται η συνεργασία με την κυρία Μέρκελ αλλά προειδοποίησε για σκληρές διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης, καθώς χωρίς τις έδρες του CSU δεν συμπληρώνεται η απαραίτητη πλειοψηφία. Ήδη χθες το βράδυ προέταξε την πάγια θέση του για περιορισμό του αριθμού των προσφύγων που μπορεί να δεχτεί ετησίως η χώρα, στις 200.000.

Παρά το ιστορικά χαμηλό εκλογικό ποσοστό που κατέγραψε το CSU με 38%, ο κ. Ζεεχόφερ δήλωσε ακόμη ότι σκοπεύει να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος και ενόψει των εκλογών στο κρατίδιο το 2018. Κάλεσε όποιον διαφωνεί, να τον αμφισβητήσει.

Η πρώτη συνάντηση της ηγεσίας Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών έχει προγραμματιστεί για αύριο το βράδυ.

Οι Χριστιανοκοινωνιστές είδαν τα ποσοστά τους στη Βαυαρία να πέφτουν κάτω από το 40%

Χθες, ο επικεφαλής του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος (CSU), του αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ στη Βαυαρία, άφησε να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσει πιο δεξιά πολιτική μετά τις απώλειες που είχε το κόμμα του.

Ο επικεφαλής της CSU, Hoerst Seehofer, δήλωσε συγκεκριμένα ότι το κόμμα του είδε τα ποσοστά του να μειώνονται επειδή άφησε «ανοικτή τη δεξιά του πτέρυγα». «Κάναμε το λάθος να αφήσουμε τη δεξιά μας πτέρυγα ανοικτή. Αυτό το εκμεταλλεύθηκαν οι βασικοί μας αντίπαλοι», δήλωσε μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Βαυαρίας BR24.

«Δεν θα κατηγορήσω κανέναν (για το αποτέλεσμα)», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι το κόμμα θα πρέπει να εργαστεί για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων. «Έχουμε ένα κενό στα δεξιά και θα το κλείσουμε με πολιτικές που θα διασφαλίζουν ότι η Γερμανία θα παραμείνει Γερμανία», υπογράμμισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα