Οι Βρετανοί ανακοίνωσαν μέτρα για να "κρατήσουν" τους Ευρωπαίους φοιτητές μετά το Brexit

Brexit - Φωτό αρχείου
Brexit - Φωτό αρχείου AP

Τα ίδια δίδακτρα με τους Βρετανούς φοιτητές, αλλά και δικαίωμα σε δάνεια θα έχουν οι Ευρωπαίοι που επιθυμούν να κάνουν σπουδές στη Βρετανία μετά το Brexit.

Οι Ευρωπαίοι φοιτητές που θα κάνουν αιτήσεις σε πανεπιστήμιο στη Βρετανία τον επόμενο χρόνο – μετά την επισημοποίηση του Brexit από την Ευρωπαϊκή Ένωση - θα δικαιούνται φοιτητικά δάνεια και θα καταβάλουν τα ίδια δίδακτρα με τους ντόπιους φοιτητές, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Παιδείας της Βρετανίας, Ντάμιαν Χιντς δήλωσε ότι οι προπτυχιακοί φοιτητές από κράτη – μέλη της ΕΕ που θα φοιτούν σε βρετανικά πανεπιστήμια από τον Σεπτέμβριο του 2019 θα καταβάλουν τα ίδια ετήσια δίδακτρα όπως οι Βρετανοί σπουδαστές και θα έχουν πρόσβαση στα ίδια φοιτητικά δάνεια που εγγυάται η κυβέρνηση για τη διάρκεια των σπουδών τους.

Η απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει τους τρέχοντες κανονισμούς σε δάνεια και δίδακτρα για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι φοιτητές θα συνεχίσουν να εγγράφονται στην ίδια βάση με τους Βρετανούς φοιτητές παρά την επίσημη αποχώρηση της Βρετανίας από το μπλοκ τον Μάρτιο του 2019.

ADVERTISING

Ο Χιντς επίσης ανακοίνωσε ότι το ανώτατο ποσό διδάκτρων θα παγώσει στις 9.250 βρετανικές λίρες (περίπου 10,456 ευρώ) για ένα περαιτέρω χρόνο το 2019 – 2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brexit, Μεγάλη Βρετανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

BBC: Αυξάνονται οι Βρετανοί που έλαβαν υπηκοότητα άλλης χώρα λόγω Brexit

Φανέλα του Βελγίου χάρισε ο Σαρλ Μισέλ στην Τερέζα Μέι

Βρετανία: Η βασίλισσα Ελισάβετ επικύρωσε το νόμο για το Brexit

Brexit: Το Ηνωμένο Βασίλειο ολισθαίνει προς την καταστροφή

SHARE:

24Media Network