Οι Βρετανοί στηρίζουν τον Κάμερον

Οι Βρετανοί στηρίζουν τον Κάμερον

Στο πλευρό του πρωθυπουργού τους τάσσονται οι Βρετανοί, σχετικά με τη στάση που κράτησε στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής. Φουντώνει ο ευρωσκεπτικισμός στη χώρα (Pic)

Μια μεγάλη πλειοψηφία των Βρετανών εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε δίκιο ν΄αντιταχθεί σε μια τροποποίηση της Συνθήκης της ΕΕ κατά τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Mail on Sunday.

Βάσει της δημοσκόπησης αυτής, το 62% των Βρετανών υποστηρίζει τη στάση του Κάμερον, ενώ μόνο το 19% θεωρεί ότι ήταν λάθος.

Επίσης το 66% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θέλει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος όσον αφορά τις σχέσεις Βρετανίας-ΕΕ , όπως ζητούν πολλοί αξιωματούχοι στους κόλπους του συντηρητικού κόμματος. Επίσης το 48% είναι υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρώπη των 27, ενώ το 37% επιθυμεί την παραμονή σ΄αυτήν.

Οι Βρετανοί στηρίζουν τον Κάμερον

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 48% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ΕΕ θα διαλυθεί εξαιτίας της κρίσης, ενώ το 29% πιστεύει το αντίθετο. Ενα 60% πιστεύει ότι το ευρώ θα καταρρεύσει και μόνο το 19% εκτιμά ότι το ενιαίο νόμισμα θα διατηρηθεί.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά σε 1.020 άτομα από το βράδυ της Παρασκευής ως και το Σάββατο.

SHARE:

24Media Network