ΟΗΕ: Εγκρίθηκε αποστολή διεθνούς ερευνητικής επιτροπής στη Γάζα

Εγκρίθηκε από τον ΟΗΕ αποστολή διεθνούς ερευνητικής επιτροπής στη Γάζα
Εγκρίθηκε από τον ΟΗΕ αποστολή διεθνούς ερευνητικής επιτροπής στη Γάζα AP

Η επιτροπή θα διερευνήσει τα γεγονότα στη Γάζα τους τελευταίους δύο μήνες. Για υποκρισία και παραλογισμό κάνει λόγο το Ισραήλ

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ενέκρινε την Παρασκευή ένα ψήφισμα για την αποστολή μιας διεθνούς ομάδας, ειδικευμένης στα εγκλήματα πολέμου, προκειμένου να διερευνήσει τα γεγονότα που σημειώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας τους τελευταίους δύο μήνες.

Με 29 ψήφους υπέρ, δύο κατά και 14 αποχές, το Συμβούλιο ενέκρινε το ψήφισμα που ζητά "την κατεπείγουσα αποστολή μιας ανεξάρτητης διεθνούς επιτροπής". Στόχος θα είναι να ερευνηθούν οι παραβιάσεις και η κακομεταχείριση των πολιτών "στο πλαίσιο των στρατιωτικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια των μεγάλων πολιτικών διαδηλώσεων που ξεκίνησαν στις 30 Μαρτίου 2018", όπως αναφέρεται στο κείμενο.

ADVERTISING

Το Ισραήλ απέρριψε αμέσως την απόφαση αυτή.

"Το Ισραήλ απορρίπτει πλήρως την απόφαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι πρόκειται για ένα αντιισραηλινό όργανο, στην πλειοψηφία του, όπου δεσπόζουν η υποκρισία και ο παραλογισμός", τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παλαιστίνη, Ισραήλ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΟΗΕ: Οι θάνατοι στη Γάζα είναι απόρροια μιας παράνομης χρήσης δύναμης

Μέση Ανατολή: Ανάκληση των πρεσβευτών των αραβικών χωρών ζητά η Παλαιστίνη

Κοινό μέτωπο Πούτιν - Ερντογάν για την Παλαιστίνη

24Media Network