Οικουμενικό Πατριαρχείο: Τέλος ο Μέγας Αρχιμανδρίτης μετά την κλοπή ρολογιού μεγάλης αξίας

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Τέλος ο Μέγας Αρχιμανδρίτης μετά την κλοπή ρολογιού μεγάλης αξίας
Στιγμιότυπο από τη στιγμή της κλοπής που φέρεται να διέπραξε ο ιερέας CAPTION/YOUTUBE

Η Ιερά Σύνοδος απαλλάσσει από τα καθήκοντά του τον Μέγα Αρχιμανδρίτη μετά τις κατηγορίες σε βάρος του ότι έκλεψε ρολόι μεγάλης αξίας.

Το τέλος της διακονίας του Μέγα Αρχιμανδρίτη Αγαθαγγέλου στο Φανάρι, μετά τις κατηγορίες για κλοπή ρολογιού μεγάλης αξίας, αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος.

Η Ιερά Σύνοδος που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, μετά την ανταλλαγή απόψεων και “λαμβάνοντας υπόψη τη δυσφήμηση του Πατριαρχείου”, πήρε την απόφαση να απαλλάξει από τα καθήκοντά του στο Φανάρι τον κληρικό Αγαθάγγελο Σίσκο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες, με απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο Αρχιμανδρίτης είχε τεθεί σε αργία.

Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου:

Συνῆλθε σήμερον, 25ην Ἀπριλίου 2023, ὑπό τήν προεδρείαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος, ἐνώπιον τῆς ὁποίας ὁ Πατριάρχης ἔθεσε τό ἀνακύψαν θέμα τοῦ Ἀρχειοφύλακος Μ. Ἀρχιμανδρίτου κ. Ἀγαθαγγέλου Σίσκου.

Μετ᾿ ἀνταλλαγήν ἀπόψεων καί ληφθείσης ὑπ᾿ ὄψιν τῆς ὡς ἐκ τῶν συμβεβηκότων δυσφημήσεως τοῦ θεσμοῦ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, ἀπεφασίσθη ὅπως τεθῇ τέρμα εἰς τήν ἐν Φαναρίῳ διακονίαν τοῦ ὡς ἄνω κληρικοῦ.

Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας

τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως στη σύλληψη του Μέγα Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αγαθάγγελου Σίσκου, προχώρησαν οι τουρκικές αρχές τη Δευτέρα (17/4), για κλοπή ρολογιού τσέπης μεγάλης αξίας.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα, ο αρχιμανδρίτης οδηγήθηκε στη φυλακή, αλλά ύστερα από παρέμβαση της Αστυνομικής φρουράς του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, αποφυλακίστηκε.

Πηγές εκ των έσω του Φαναρίου είπαν στον “Εθνικό Κήρυκα” ότι ο Πατριάρχης είναι φοβερά προβληματισμένος και λυπημένος για το συμβάν, διότι διασύρθηκε το Πατριαρχείο, αφού το θέμα έλαβε εκτενείς διαστάσεις στον τουρκικό Τύπο με προβολή σχετικού βίντεο.

Επισημαίνεται ότι ο Μέγας Αρχιμανδρίτης, Αγαθάγγελος Σίσκος ήταν και Αρχαιοφύλακας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Κατάγεται από την Καστοριά και πήγε στο Πατριαρχείο ως λαϊκός, όπου χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα