Οκτώ νεκροί σε συγκρούσεις στην Τουρκία κατά τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών

Οκτώ νεκροί σε συγκρούσεις στην Τουρκία κατά τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών

Βίαιες και αιματηρές συγκρούσεις σε οπαδούς αντιπάλων υποψηφίων στην Τουρκία

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδες που υποστηρίζουν αντίπαλους υποψηφίους στις δημοτικές εκλογές που διεξάγονται στην Τουρκία και οι οποίες έχουν μετατραπεί σ' ένα δημοψήφισμα για τη διακυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσαν πως τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχη με πυροβόλα όπλα ανάμεσα σε δύο οικογένειες στο χωριό Γιουβατσίκ στην ανατολική επαρχία Σανλιούρφα, που συνορεύει με τη Συρία. Υπάρχουν επίσης πέντε τραυματίες, η κατάσταση μερικών από τους οποίους είναι σοβαρή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan. Τέτοιες συγκρούσεις είχαν σημειωθεί εκεί και σε προηγούμενες τοπικές εκλογές.

Στην επαρχία Χατάι, η οποία συνορεύει επίσης με τη Συρία, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχη με πυροβόλα όπλα που ξέσπασε ανάμεσα σε συγγενείς δύο υποψηφίων στο χωριό Γκομπασί, δήλωσαν αξιωματούχοι. Εννέα άνθρωποι τραυματίσθηκαν από μαχαίρι κατά την ίδια σύγκρουση, μετέδωσε το Dogan. Οι υποψήφιοι στις εκλογές γι' αυτά τα τοπικά αξιώματα δεν είναι κομματικοί υποψήφιοι.

Φεμινίστριες της οργάνωσης Femen αναστάτωσαν για λίγο την ψηφοφορία σε μια συντηρητική περιοχή της Κωνσταντινούπολης όπου είχε ψηφίσει ο Ερντογάν.

Οι δημοτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στην Τουρκία, έχουν κρίσιμη σημασία για το μέλλον της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης του Ερντογάν, ο οποίος προσπαθεί να αποκρούσει κατηγορίες σε βάρος του για διαφθορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network