Ολάντ: Υπαρκτός ο κίνδυνος πολέμου Τουρκίας - Ρωσίας για τη Συρία

French President Francois Hollande delivers a statement about the farmer's crisis in the garden of the Prefecture in Dijon, France, July 23, 2015. REUTERS/Philippe Wojazer
French President Francois Hollande delivers a statement about the farmer's crisis in the garden of the Prefecture in Dijon, France, July 23, 2015. REUTERS/Philippe Wojazer REUTERS

Τι δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει η Τουρκία στη Συρία

O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι υπαρκτός ο «κίνδυνος του πολέμου» μεταξύ της Τουρκίας της Ρωσίας λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων που διεξάγει η Τουρκία στη Συρία.

«Η Τουρκία έχει εμπλακεί (στρατιωτικά) στη Συρία (…). Εκεί, υφίσταται ένας κίνδυνος να ξεσπάσει πόλεμος (με τη Ρωσία) και για αυτό ακριβώς το λόγο το Συμβούλιο Ασφαλείας (του ΟΗΕ) θα συγκληθεί απόψε» είπε ο Γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter.

Ο Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε επιπλέον ότι «η Ρωσία δεν θα τα καταφέρει με το να υποστηρίζει μονομερώς τον (πρόεδρο της Συρίας) Μπασάρ αλ Άσαντ» και τάχθηκε υπέρ του να ασκηθούν «πιέσεις» στη Μόσχα προκειμένου να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις για τη Συρία.

«Δεν θέλω να αποκλείσω τη Ρωσία από τη λύση. Εγώ ο ίδιος πήγα στη Μόσχα για να πω στον Βλαντίμιρ Πούτιν: "Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι ώστε να επιτευχθεί αυτή η πολιτική μετάβαση". (…) Όμως δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι την ίδια ώρα που διαπραγματευόμαστε, βομβαρδίζουν αμάχους» προσέθεσε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους.

«Πρέπει να πείσουμε τη Μόσχα να βρει μία πολιτική λύση, αυτό θα είναι καλύτερο και για τα ρωσικά συμφέροντα» προσέθεσε ο ίδιος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ολάντ, Συρία, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σύμμαχοι του Τσίπρα στο προσφυγικό Μέρκελ και Ολάντ

Τσίπρας, Ολάντ, Μέρκελ συζητούν για όλα. Πιέζουν οι χώρες του Βίσεγκραντ - απαντά η Ευρώπη

SHARE: