Η ρεβάνς του Ολάντ από τον Μακρόν

Η ρεβάνς του Ολάντ από τον Μακρόν
Το τετ-α-τετ των δύο ανδρών AP

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που προσφέρεται κρύο. Ετσι ακριβώς το πρόσφερε ο Φρανσουά Ολάντ στον Εμανουέλ Μακρόν.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ρώτησε το διάδοχό του Εμανουέλ Μακρόν πως τα πάει, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με κρίσεις που κυμαίνονται από την πανδημία της COVID-19 ως τις ισλαμιστικές επιθέσεις.

“Πως πάει; Δεν είναι πολύ δύσκολα τώρα;”, ρώτησε ο πρώην πρόεδρος τον νυν καθώς αντήλλασσαν χαιρετισμούς στην Αψίδα του Θριάμβου στα Ηλύσια Πεδία κατά τη διάρκεια φόρου τιμής που απέτισαν στους πεσόντες κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η απάντηση του Μακρόν ήταν σύντομη: “Ναι. Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. Θα πρέπει να μιλήσουμε γι’αυτό”.

Ο Ολάντ ήταν πρόεδρος της Γαλλίας όταν σημειώθηκαν οι αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015 και στη Νίκαια έναν χρόνο αργότερα.

Το 2016 ο Ολάντ, η δημοτικότητα του οποίου είχε πέσει πολύ, αποφάσισε να μην επιδιώξει την επανεκλογή του στην προεδρία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι σχέσεις μεταξύ αυτού και του Μακρόν, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός του επί των Οικονομικών και εγκατέλειψε την σοσιαλιστική κυβέρνηση για να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, δεν ήταν πάντα ομαλές.

Στο βιβλίο του “Μαθήματα Εξουσίας”, στο οποίο εξιστορεί τα πέντε χρόνια του στην γαλλική προεδρία, ο Ολάντ προειδοποιεί τον διάδοχό του: “μην ξεχνάς ότι οι Γάλλοι βασιλείς έχασαν το κεφάλι τους στην γκιλοτίνα”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα