Ολλανδία: Απελευθερώθηκαν όλοι οι όμηροι – Συνελήφθη ο ύποπτος

Διαβάζεται σε 2'
Περιστατικό ομηρίας στην Ολλανδία
Περιστατικό ομηρίας στην Ολλανδία AP Photo Aleksandar Furtula

Λήξη συναγερμού στην Ολλανδία καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, απελευθερώθηκαν όλοι οι όμηροι. Συνελήφθη ένας άνδρας ως ύποπτος για το περιστατικό.

Τέλος έλαβε το περιστατικό ομηρίας στην Ολλανδία, όταν άγνωστος εισέβαλε σε καφέ μπαρ στην πόλη Έντε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και με την απειλή εκρηκτικών, κρατούσε ομήρους τέσσερις ανθρώπους.

Ύστερα από αρκετές ώρες, το περιστατικό έλαβε τέλος, καθώς απελευθερώθηκε και το τελευταίο άτομο που κρατούνταν, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία της Ολλανδίας, συνελήφθη κι ένας άνδρας ως ύποπτος για το συμβάν.

Φωτογραφία που κοινοποιήθηκε στα social media δείχνει τον συλληφθέντα, φορώντας χειροπέδες και με καλυμμένα τα μάτια μου, να κρατείται από τους αστυνομικούς και να μπαίνει σε όχημα των Αρχών για τη μεταγωγή του στο τμήμα.

 

Είχε προηγηθεί η απελευθέρωση των τριών πρώτων ομήρων, ενώ σε βίντεο που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο αποτυπώνεται η στιγμή που αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι τρεις τους απομακρύνθηκαν από το καφέ όπου κρατούνταν όμηροι, με τα χέρια ψηλά.

Μόλις έγινε γνωστό ότι άγνωστος -υπό την απειλή εκρηκτικών και όπλων- εισέβαλε εντός του μπαρ, η αστυνομία έδωσε εντολή για την άμεση εκκένωση 150 κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή, ζητώντας από τους πολίτες να μην πλησιάζουν.

Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνικοί και ειδικές δυνάμεις, ενώ για τη λήξη του περιστατικού, συνέβαλαν οι διαπραγματεύσεις με τον ύποπτο.

Μέχρι και την τελευταία της επίσημη ενημέρωση, η ολλανδική αστυνομία ανέφερε ότι δεν έχει καμία ένδειξη ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Ωστόσο, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να διαλευκανθούν τα κίνητρα του ύποπτου ως δράστη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα