Ολλανδία: Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από ελληνικά νησιά

Ολλανδία: Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από ελληνικά νησιά
Τουρίστες από τη Μεγάλη Βρετανία φτάνουν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος AP

Στην "πορτοκαλί ζώνη" για την ολλανδική κυβέρνηση τα ελληνικά νησιά, με όσους επιστρέφουν από αυτά να τίθενται σε 10ήμερη καραντίνα

Σε πορτοκαλί άλλαξε την ταξιδιωτική του οδηγία για τα ελληνικά νησιά το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι οι Ολλανδοί καλούνται να αποφύγουν όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια και όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές τους θα τίθενται σε 10ήμερη καρταντίνα.

Πολλοί είναι οι Ολλανδοί που κανονίζουν φθινοπωρινές διακοπές στην Ελλάδα και έτσι, το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της χώρας, ζήτησε από ειδικούς να ελέγξουν την κατάσταση στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι επεξεργάζονται λίστα ατόμων που δεν θα χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα άμα τη επιστροφή τους από “πορτοκαλί ζώνες”. Επιβάτες τράνζιτ, όσοι εργάζονται σε πλοία και όσοι έχουν “πιεστικούς λόγους” να επισκεφτούν την οικογένειά τους, εξαιρούνται αυτή τη στιγμή, ενώ σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα “Telegraaf”, στην λίστα αυτή αναμένεται να προστεθούν και άλλοι επαγγελματίες.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα αντίστοιχη απόφαση ανακοίνωσε και η Βρετανία, θέτοντας σε καραντίνα όσους επιστρέφουν από επτά ελληνικά νησιά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα