Ολλανδία: Συνελήφθη πρώην μαθητής για την απειλή που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο

Ολλανδία: Συνελήφθη πρώην μαθητής για την απειλή που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο

Ένας πρώην μαθητής βρετανικού σχολείου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  συνελήφθη ύστερα από απειλή σπουδαστή που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ότι θα ανοίξει πυρ σε σχολείο

Ένας πρώην μαθητής του βρετανικού σχολείου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Φουρσότεν, μια μικρή πόλη ανάμεσα στη Χάγη και το Λέιντεν, συνελήφθη σήμερα στο πλαίσιο της έρευνας σε σχέση με μια απειλή που διατυπώθηκε μέσω Διαδικτύου, ανακοίνωσε το σχολείο αυτό.

"Η αστυνομία μας ενημέρωσε ότι ένας πρώην μαθητής του βρετανικού σχολείου στην Ολλανδία (BSN) συνελήφθη σε σχέση με την απειλή που διατυπώθηκε μέσω Διαδικτύου εναντίον ολλανδικού σχολείου στο Λέιντεν", ανακοίνωσε το βρετανικό σχολείο τονίζοντας ότι ο μαθητής αυτός είχε αποκλειστεί από το BSN τον Οκτώβριο του 2011 για λόγους συμπεριφοράς.

Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι έγινε μια σύλληψη σε σχέση με την υπόθεση αυτή, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Η αστυνομία, σε συνεργασία με την εισαγγελία, τις δημοτικές αρχές και τους διευθυντές των σχολείων, αποφάσισε χθες το βράδυ να κλείσει τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της μικρής αυτής πόλης, περίπου είκοσι στο σύνολό τους, μετά την ανάρτηση σε ιστότοπο "σοβαρής" απειλής, δήλωσε ο δήμαρχος του Λέιντεν σύμφωνα με τα ΜΜΕ.

"Αύριο θα πυροβολήσω τον καθηγητή μου και όσο το δυνατό περισσότερους σπουδαστές", ανέφερε η απειλή στον αμερικανικό ιστότοπο 4chan.org, η οποία ήταν γραμμένη στα αγγλικά.

"Είναι ένα σχολείο σε μια ολλανδική πόλη, η οποία ονομάζεται Λέιντεν και θα χρησιμοποιήσω ένα Colt Defender των 9 χιλιοστών", συνεχίζει το μήνυμα, ο αποστολέας του οποίου εξηγεί ότι χρησιμοποίησε τον ιστότοπο αυτό για να μην μπορέσει η αστυνομία να ανακαλύψει τα ίχνη του.

Η ολλανδική αστυνομία, η οποία αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του Γαλλικού Πρακτορείου, ενημερώθηκε από την ελβετική αστυνομία και ακολούθησαν επαφές με το FBI καθώς το μήνυμα αναρτήθηκε σε αμερικανική ιστοσελίδα, πρόσθεσε η NOS, σύμφωνα με την οποία δεν έχει εντοπιστεί ακόμα αυτός που έγραψε το μήνυμα.

Τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παρέμειναν ανοιχτά, παρόλο που ορισμένα αποφάσισαν να μην αφήσουν τα παιδιά να παίξουν έξω από αυτά. Ορισμένοι γονείς πάντως αποφάσισαν να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι.

Μια προηγούμενη απειλή είχε αναρτηθεί το 2009 στην ίδια ιστοσελίδα από έναν 18χρονο, ο οποίος είχε απειλήσει ν' ανοίξει πυρ σε σχολείο της πόλης Μπρέντα στη νότια Ολλανδία. Ο νεαρός, ο οποίος είχε συλληφθεί αμέσως, είχε διαβεβαιώσει ότι επρόκειτο για "φάρσα".

Στις 9 Απριλίου του 2011, ένας άνδρας άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο της πόλης Άλφεν ααν ντεν Ριν, της δυτικής Ολλανδίας σκοτώνοντας έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας έντεκα. Ο δράστης αμέσως μετά αυτοκτόνησε.

Πηγή:ΑΜΠΕ

SHARE:

24Media Network