Πειρατεία σε ελληνόκτητο πλοίο

Πειρατεία σε ελληνόκτητο πλοίο

Στο ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιο "United Emblem" εκδηλώθηκε πειρατεία, στην Ερυθρά Θάλασσα. 26 ναυτικοί το πλήρωμά του

Απόπειρα πειρατείας στο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο "UNITED EMBLEM", εκδηλώθηκε, ενώ αυτό έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα και σε απόσταση 24 ναυτικά μίλια δυτικά της Υεμένης και 36 ναυτικά μίλια ανατολικά της Ερυθραίας.

Όλοι οι ναυτικοί μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους και το πλοίο συνεχίζει τον πλου του προς τον προορισμό του.

Αυτό επιβεβαιώθηκε, μετά από επικοινωνία του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΕΚΣΕΔ), περί ώρα 19:30, με τον πλοίαρχο του πλοίου.

Στο πλοίο επιβαίνουν είκοσι έξι άτομα πλήρωμα, 10 Έλληνες Ναυτικοί, με τις ειδικότητες:

πλοίαρχος, υποπλοίαρχος, ανθυποπλοίαρχος, Α΄ μηχανικός, Β΄ μηχανικός, Γ’ μηχανικός, δόκιμος καταστρώματος, δύο δόκιμοι μηχανής, ένας αντλιωρός, 15 Φιλιππινέζοι και ένας Ουκρανός.

Το πλοίο είναι φορτωμένο και είχε αποπλεύσει από το τερματικό σταθμό Kharq Island στο Ιράν στις 03/09/2011 με προορισμό το λιμένα Fos της Γαλλίας.

Αμέσως μόλις η πληροφορία για την απόπειρα πειρατείας, περιήλθε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης(ΕΚΣΕΔ) του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., με εντολή του υπαρχηγού Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. αντιναυάρχου Θ.Φουστάνου ενεργοποιήθηκε η Ομάδα Διαχείρισης Περιστατικών Πειρατείας Πλοίων, που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών και ενημερώθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Η Ομάδα Διαχείρισης Περιστατικών Πειρατείας Πλοίων ενημέρωσε τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών και τα Διεθνή Κέντρα για την καταπολέμηση περιστατικών πειρατείας.

Το ΕΚΣΕΔ βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση του πλοίου και σε συνεργασία με την διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου, με έδρα στον Πειραιά.

Παράλληλα, το ΕΚΣΕΔ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια Διεθνή Κέντρα για την καταπολέμηση περιστατικών πειρατείας, αξιολογώντας όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες και σε διαρκή επικοινωνία με εκπρόσωπο της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου.

SHARE:

24Media Network