Ο κλέφτης των δαχτυλιδιών

default image

Για κλοπή κατηγορείται ο ελληνικής καταγωγής Γεώργιος Γεωργίου, ο οποίος, σύμφωνα με τις Αρχές, απέσπασε ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων από κατάστημα του κέντρου της Μελβούρνης.  Ο κατηγορούμενος έσπασε τη βιτρίνα του κοσμηματοπωλείου με μια βαριοπούλα υπό το φως της ημέρας τον Μάρτη του 2009

Ο 31χρονος φάνηκε να εκμυστηρεύτηκε στο σπιτονοικοκύρη του το σχέδιό του να κλέψει το δαχτυλίδι, ενώ δεν δίστασε να καυχηθεί αργότερα ότι κατάφερε να το πουλήσει στην τιμή των 300 δολαρίων.

Ο δράστης που διέφυγε στην Μπανγκόκ, εκδόθηκε στη Μελβούρνη αφού εξέτισε οκτάμηνη ποινή φυλάκισης σε φυλακή της Ταϋλάνδης. Ο ίδιος έχει επίσης κληθεί σε δίκη με την κατηγορία της κλοπής ενός ακόμη δαχτυλιδιού το όποιο απέσπασε από την αγορά του Κάμπεργουελ το Νοέμβρη του 2008.

Ο πρώην σπιτονοικοκύρης του Βίκτωρ Κλέιτον Μέιτερ, υποστήριξε στο δικαστήριο της Μελβούρνης ότι ο Γεωργίου του εκμυστηρεύτηκε πως το χρηματικό ποσό που εισέπραξε από την πώληση του δαχτυλιδιού βρίσκεται σε θυρίδα ασφαλείας στην Μπανγκόκ στο όνομά του. Ο κατηγορούμενος έχει κληθεί σε δίκη σε δικαστήριο της Μελβούρνης στις 25 Μαΐου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα