Ομογενής καθηγητής έγινε οικοδόμος και βραβεύτηκε

Ομογενής καθηγητής έγινε οικοδόμος και βραβεύτηκε

Βράβευση ομογενή στην Αυστραλία από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας. Επινόησε ειδικό μοντέλο στέγασης για άτομα με ειδικές ανάγκες

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αυστραλίας βράβευσε τον ομογενή πρώην καθηγητή Φιλοσοφίας του πανεπιστημίου Λα Τρομο της Μελβούρνης, Χρήστο Ηλιόπουλο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Νέου Κόσμου» ο κ. Ηλιόπουλος αποφάσισε να εγκαταλείψει την έδρα του στο πανεπιστήμιο και να ασχοληθεί με την κατασκευή σπιτιών για άτομα με ειδικές ανάγκες όταν η σύζυγός του Πάμελα προσβλήθηκε από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Τα βραβεία της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δίνονται σε άτομα, επιχειρήσεις, αλλά και οργανισμούς που αναπτύσσουν έντονη φιλανθρωπική δράση ή επιτελούν έργο που προάγει τον σεβασμό, αλλά και την κατανόηση της αξίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ευρύτερη κοινωνία της χώρας.

Ο Χρήστος Ηλιόπουλος βραβεύτηκε γιατί το μοντέλο στέγασης και φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες που επινόησε, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ηλικιωμένους και είναι το μοναδικό μοντέλο αυτή τη στιγμή στην Αυστραλία που η Επιτροπή θεώρησε ότι σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα των ανήμπορων ανθρώπων.

SHARE:

24Media Network