Ομπάμα: Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για τη Συρία

Ομπάμα: Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για τη Συρία

Οι ημέρες που έρχονται θα είναι κρίσιμες, ο κόσμος θα παρακολουθεί, προειδοποίησε ο Ομπάμα μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι «κρίσιμες» για τη Συρία, προειδοποιώντας το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ καθώς και τη Ρωσία ότι «ο κόσμος θα παρακολουθεί» εάν τηρούν τις δεσμεύσεις τους και εφαρμόζουν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

«Οι ημέρες που έρχονται θα είναι κρίσιμες, ο κόσμος θα παρακολουθεί», προειδοποίησε ο Ομπάμα μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

«Η διακοπή των εχθροπραξιών που θα τεθεί σε ισχύ αύριο (σ.σ. από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ώρα Δαμασκού) είναι ένα κρίσιμο βήμα για να τερματιστεί το χάος» στη Συρία, συνέχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Όλος ο κόσμος ξέρει τι πρέπει να γίνει: όλα τα μέρη (σ.σ. που έχουν δεσμευθεί) οφείλουν να τερματίσουν τις επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών πληγμάτων, και ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να μπορέσει να διανεμηθεί σε όλες τις πολιορκημένες περιοχές», πρόσθεσε.

«Όλα αυτά θα εξαρτηθούν κυρίως από το εάν θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους το συριακό καθεστώς, η Ρωσία και οι σύμμαχοί τους», επέμεινε.

SHARE:

24Media Network