Με laser ετοιμάζεται να εξοπλίσει τα αεροσκάφη της η αμερικανική αεροπορία

Με laser ετοιμάζεται να εξοπλίσει τα αεροσκάφη της η αμερικανική αεροπορία

Στην κούρσα για τους πολέμους του μέλλοντος οι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις

Συμβόλαιο με την εταιρεία αεροναυπηγικής Lockheed Martin υπέγραψε Εργαστήριο Ερευνών της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας με σκοπό την ανάπτυξη και την παραγωγή οπλικών συστημάτων laser για τα πολεμικά αεροσκάφη, που, σύμφωνα με αναλυτές, θα συμβάλλει ώστε να γίνουν λιγότερο ευάλωτα απέναντι σε εχθρικούς πυραύλους αλλά και σε αντι-αεροπορικά συστήματα άμυνας.

Σε ανακοίνωσή της, η Lockheed δήλωσε ότι "αναπτύσσει ένα ισχυρής απόδοσης laser με ανταγωνιστικό μέγεθος, βάρος και κατανάλωση ενέργειας". Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης, ότι το όπλο θα δοκιμαστεί σε αεροσκάφος μέχρι το 2021.

Η Lockheed Martin συνεχίζει να αναπτύσσει ταχύτατα, οπλικά συστήματα laser και τις τεχνολογίες που τα καθιστούν πραγματοποιήσημα, ανέφερε σε δήλωσή του ο Rob Afzal, επικεφαλής του τμήματος laser της Lockheed "Έχουμε δίξει τις δυνατότητές μας στην χρήση κατευθυνόμενης ενέργειας για την αντιμετώπιση απειλών από το έδαφος και ανυπομονούμε για τις μελλοντικές δοκιμές.

Σύμφωνα με τον Afzal, η εταιρεία παρέδωσε, νωρίτερα φέτος, ένα laser για οχήματα εδάφους του αμερικανικού στρατού: "Είναι εντελώς διαφορετική και νέα πρόκληση, το να βάλουμε ένα σύστημα laser σε μία μικρότερη αερομεταφερόμενη πλατφόρμα. Είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις την τεχνολογία αυτή να ωριμάζει ώστε να μπορεί να εισήχθη σε αεροσκάφος".

Πηγή:NBC

SHARE: