Οργή στην Ταϊβάν: Ευθανασία για 154 γάτες που βρέθηκαν σε επιχείρηση λαθρεμπορίου

Οργή στην Ταϊβάν: Ευθανασία για 154 γάτες που βρέθηκαν σε επιχείρηση λαθρεμπορίου
Γάτα σε κλουβί

Ο λόγος της θανάτωσης των ζώων αφορούσε "κινδύνους βιοασφάλειας". Έκρηξη θλίψης και θυμού στην Ταϊβάν και σε ομάδες που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ζώων.

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση των αρχών στην Ταϊβάν να προχωρήσει σε ευθανασία 154 γατιών τα οποία βρέθηκαν σε επιχείρηση λαθρεμπορίου, εγείροντας παράλληλα το ζήτημα της αλλαγής νόμων και της αύξησης των κυρώσεων.

Η ακτοφυλακή αναχαίτισε σύμφωνα με άρθρο στον Guardian, την Πέμπτη ένα αλιευτικό σκάφος από την Κίνα, περίπου 40 ναυτικά μίλια από τις ακτές του Kaohsiung, στο νότιο άκρο της Ταϊβάν. Μετά τους απαραίτητους ελέγχους για Covid, οι αξιωματούχοι επιβιβάστηκαν στο αλιευτικό σκάφος την επόμενη μέρα και ανακάλυψαν 62 κλουβιά που περιείχαν γάτες ράτσας, συμπεριλαμβανομένων των φυλών Russian Blue, Ragdoll, Persian American Shorthair και British Shorthair.

Εκτιμάται πως η αξία των ζώων ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια δολάρια Νέας Ταϊβάν (357,504 δολάρια ΗΠΑ), ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η θανάτωσή τους πραγματοποιήθηκε την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε δηλώσεις τους εξήγησαν ότι έλαβαν την απόφαση να θανατώσουν όλες τις γάτες, καθώς η προέλευσή τους ήταν άγνωστη και ενέχουν κίνδυνο βιοασφάλειας, όμως το δραστικό αυτό μέτρο προκάλεσε θλίψη και θυμό μεταξύ των Ταϊβανέζων και των ομάδων για τα δικαιώματα των ζώων.

Η είδηση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη έκπληξη ιδιαίτερα για τα δεδομένα της Ταϊβάν, καθώς είναι μια από τις πρώτες ασιατικές χώρες με πολύ υψηλό ποσοστό ιδιοκτησίας κατοικίδιων ζώων αλλά και μια ακμάζουσα βιομηχανία όσον αγορά τη φροντίδα τους, συμπεριλαμβανομένων αξεσουάρ και υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα μέντιουμ κατοικίδιων ζώων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα